Polsbandjes taboe op Belgische voetbalvelden

Niels Heselmans
| 0 reacties
Polsbandjes taboe op Belgische voetbalvelden
Foto: © SC


Na de afschaffing van oorbellen, trouwringen en andere dure juwelen op het voetbalveld heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) opnieuw een 'levensnoodzakelijke' maatregel getroffen. Vanaf dit seizoen zijn de rubberen polsbandjes en andere felgekleurde armbandjes niet meer toegelaten op de Belgische voetbalvelden.


Het verbod op rubberen polsbandjes is een uitwerking van het Fifa-reglement. Die regel zegt dat alle sieraden op het lichaam van de voetballer verwijderd moeten worden. Aangezien het reglement niet specifiek zegt welke sieraden schrijft de bond dan maar een verbod uit op alle frulletjes.

De hype rond de gegeerde bandjes startte vorig jaar met de gele bandjes van 7-voudig Tourwinnaar Lance Armstrong als steun voor kankerpatiënten. Daarna volgde een hele golf van bandjes in alle soorten en maten en in alle soorten betekenissen of organisaties.

Ook de zwart-witte polsbandjes (tegen racisme in en rond het voetbal) worden afgezworen door de KBVB. Nochtans beweert de bond op haar website (http://www.footbel.be/content/clubspelers/algemeen/index_nl.asp, 4de artikel) dat ze absoluut voorstander is van de zwart-witte hebbedingetjes. Bovendien gaat de bond er prat op bijzondere aandacht te besteden aan de problematiek van racisme binnen het (Brusselse en nationale) voetbal.

Na het afvoeren van de Fancard en de laksheid in beslissingen rijst de vraag steeds meer en meer of ze zich daar in Brussel ook met serieuze onderwerpen bezig houden of liever de banale details van de spelersuitrusting willen bekritiseren. Benieuwd welke clubkleur de bond volgende keer zal verbieden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties