Publicatie kalender Serie A uitgesteld

Publicatie kalender Serie A uitgesteld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 29 augustus vindt normaal gezien de start van de Serie A seizoen 2005-2006 plaats. De publicatie van de kalender was voorzien voor komende donderdag, maar een rechtbank uit Genua heeft de Italiaanse Voetbalbond verboden dat te doen.

Alles draait om de omkopingszaak waarbij Genoa gedegradeerd werd naar de Serie C1. Gisteren ving de ploeg uit de havenstad nogmaals bot om de straf ongedaan te maken. Genoa laat het er echter niet bij en stapt nu naar een burgelijke rechtbank. Die heeft nog geen uitspraak omtrent de kwestie gedaan, maar de Italiaanse voetbalbond wel verboden om de kalender te publiceren.

Het is nog niet bekend hoe de voetbalbond gaat reageren op dit verbod. Wel heeft het Genoa een sanctie opgelegd voor de rellen tijdens de match in de eerste ronde van de Coppa Italia tegen Catanzaro. Supporters van de ploeg gooiden vuurpijlen op het veld waardoor de wedstrijd al in de 21ste minuut gestaakt moest worden. Genoa moet nu zijn eerste thuiswedstrijd achter gesloten deuren spelen en verliest de bekerwedstrijd met 3-0.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties