Verraderlijke tweede speeldag voor toppers

Kristof Blomme
| 0 reacties
Verraderlijke tweede speeldag voor toppers
Foto: © SC

Dit weekend zijn we toe aan de tweede speeldag. Vorige week waren vooral Anderlecht, maar ook Club Brugge en Standard, meteen bij de les. Genk liet al twee punten liggen, maar de grootste verrassing viel te noteren in Gent. De Buffalo’s gingen in het Ottenstadion met 1-3 de boot in tegen een verrassend Zulte-Waregem. Die andere promovendus, Roeselare, kon niet stunten bij Sint-Truiden. Dit weekend moeten Anderlecht, Club en Standard voor het eerst buitenshuis spelen. Hoewel de wedstrijden verraderlijk zijn zou puntenverlies eigenlijk niet mogen. De ‘topper’ Genk-Charleroi staat gepland op zondagavond.
 
Op vrijdag trappen La Louvière en AA Gent de tweede speeldag op gang. Het wordt een match tussen twee ploegen die een zware kater hebben overgehouden aan de openingsspeeldag. De Wolven liepen vorige week in het Constant van den Stock stadion tegen een 6-0 pandoering aan. Dit weekend begint de competitie echt voor de Walen. De licenties van doelman Cordier en Rogerio zijn in orde, waardoor die dus beschikbaar zijn. Gent moest thuis de duimen leggen tegen nieuwkomer Zulte-Waregem, waar twee ex-Buffalo’s mochten starten. Bij Gent zijn Zoko en Diop geblesseerd en is Boussoufa twijfelachtig. Thompson en Kurtulus keren terug uit schorsing.
 
Op zaterdagavond worden drie matchen gespeeld. Het meest in het oog springt Brussels – Club Brugge. De Brusselaars gingen vorige week vrij verrassend gaan winnen bij Beveren ondanks problemen met de licenties van vijf spelers. Nu zijn die wel in orde waardoor Andersen, Clément, Martens, Petö en Zaboub zouden kunnen spelen tegen de landskampioen. Die eerste is echter wel nog geblesseerd. Club kon woensdag tegen Valerenga niet overtuigen. Desondanks kan men met niets anders dan de drie punten tevreden zijn in Brugge. Enkel de langdurig gekwetsten Lange en Gvozdenovic zijn niet beschikbaar.
 
Germinal Beerschot neemt het op het Kiel op tegen Westerlo. De Ratten gingen vorige week de boot in bij Charleroi en moeten een slechte competitiestart vermijden. Ze kunnen wel voor het eerst een beroep doen op Tosin Dosunmu en Edwin Ouon. De situatie van Lolo is nog wat onduidelijk. Cavens kan enkele weken niet aantreden door een enkelblessure. Westerlo rekende vorige week vrij gemakkelijk af met Cercle. Voor Mennes en Modubi komt deze partij nog te vroeg.
 
Moeskroen speelt tegen Lokeren. De Henegouwers hebben een vrij nieuwe ploeg. Vorige week werd kansloos met 2-0 verloren bij Club Brugge. Ook hier geldt dat er moet gewonnen worden om een slechte start te vermijden. Lokeren kon vorige week twee punten afsnoepen van Racing Genk. Bouchouari was één van de revelaties van de speeldag. Benieuwd of hij ook deze week weer kan opvallen.
 
Op zondag treden Cercle Brugge en Anderlecht om 13u al in de arena. Cercle ging vorige week in het Kuipje de boot in na twee vroege treffers. Tom van Mol komt terug uit schorsing. Jan Masureel sukkelt nog met de knie. Paars-wit gaf La Louvière vorige week een pandoering van jewelste. Wilhelmsson werd toen niet fit genoeg bevonden. De vraag is of hij na de goeie prestaties van z’n vervangers zijn plaats in de ploeg weer in kan nemen.
 
Lierse ontvangt op zondagmiddag Sint-Truiden. De Lierenaars voelden zich vorige week na de nederlaag op Standard benadeeld door de arbitrage. Nu is het aan hen om op het veld te antwoorden. Dreesen zit z’n laatste van twee schorsingsdagen uit. Timmermans zal nog enkele weken uit de roulatie zijn met een blessure net als Kacic. Ook Van Der Straeten zal z’n plaats in doel waarschijnlijk nog niet kunnen innemen. De Limburgers, die vorige week Roeselare klopten met het kleinste verschil, wonnen voor het eerst in tien jaar de openingsmatch. De match tegen Lierse komt voor Hajnal waarschijnlijk nog te vroeg. Debroux speelt met een brace.
 
Roeselare werkt de eerste thuismatch in de hoogste klasse af tegen de Ivorianen van Beveren. Bij de West-Vlamingen moet Lauwers nog één schorsingsdag uitzitten. Barbé moet een ingreep aan de achillespees ondergaan en is zeker enkele weken uitgeschakeld. De Vleeschauwer is twijfelachtig. Beveren is op zoek naar eerherstel nadat het vorige week op eigen veld geklopt werd door Brussels. Badjan zal zeker nog drie weken langs de kant moeten toekijken. Ook Sanogo en hervatten pas volgende week met de groep. Diabis is twijfelachtig.
 
Om 18 uur staat het duel tussen Zulte-Waregem en Standard op het programma. De thuisploeg hoopt de knalprestatie van vorige week te bevestigen. Voor Breleur, Tankary en Wiggers komt de match waarschijnlijk nog te vroeg. Vermast is geschorst nadat hij in de reservenwedstrijd werd uitgesloten. Bij Standard dreigt men Dragutinovic alsnog kwijt te raken aan Olympiakos. Hij komt wel terug uit schorsing net als Beda. Die laatste zou dus zijn debuut voor de Rouches kunnen maken.
 
Genk en Charleroi sluiten de speeldag af om 20.30u. De Limburgers konden vorige week op het nippertje nog een punt meegraaien bij Lokeren. Vandooren werd deze week nog aan de kern toegevoegd. Chatelle is nog steeds onbeschikbaar. Claessens zal na zijn knieoperatie minstens zes maanden langs de kant staan. Charleroi klopte vorige week Germinal Beerschot na een goede tweede helft. Oulmers liep tijdens een interland een enkelblessure op en zal een hele tijd onbeschikbaar zijn. Akgül raakt waarschijnlijk nog niet fit. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties