Boskamp wint duel der Belgen

Yves Dekoning

Eindelijk heeft Johan Boskamp zijn eerste overwinning voor Stoke City beet. Met 0-1 versloegen de Potters het Millwall van Bob Peeters, dat nu de rode lantaarn in bezit heeft.

De derde match van het seizoen leverde Johan Boskamp zijn eerste zege op. Het was ook de eerste keer dat de Potters een wedstrijd met elf wisten uit te spelen. Stoke kwam zeven minuten voor rust op voorsprong via John Halls. Hij knalde de bal hard en zuiver tegen de netten na mooi samenspel van Mamady Sidibe en Luke Chadwick. Thuisploeg Millwall was er één keer heel dichtbij, maar verdediger Marlon Broomes kon de kopbal van Mark Phillips van de lijn weren. Voor het overige slaagden de Lions er nauwelijks in om doelman Steve Simonsen aan het werk te zetten.

Bij Millwall mocht Bob Peeters in de 56ste minuut invallen, maar hij kon de Lions niet tot grootste daden inspireren. Bij de bezoekers uit Stoke speelden Carl Hoefkens en Martin Kolar de hele wedstrijd. Gabriel Ngalula Mbuyi (Junior) was geschorst en mocht vanuit de tribunes toekijken. Hij moet ook de volgende twee duels langs de kant blijven.

Millwall: Marshall, Dunne, Lawrence, Phillips, Vincent, Elliott (Peeters 56), Morris, Hutchison (Igoe 85), Livermore, Simpson (Fangueiro 44), Hayles.

Stoke: Simonsen, Hoefkens, Duberry, Broomes, Chadwick, Brammer, Halls, Henry, Kolar, Dyer (Harper 78), Sidibe.