Van kwaad naar erger bij Beveren

Dirk Pieters
| 0 reacties
Van kwaad naar erger bij Beveren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Beveren gaat het van kwaad naar erger. De onvrede is groot na de gemiste competitiestart en het volledige verlies van de 'Belgische identiteit'. Enkele mensen die nauw betrokken zijn of waren bij de club trekken in Het Nieuwsblad aan de alarmbel.

Het gaat niet goed met Beveren. Sinds Guillou aan de macht is bij de Waaslanders werd al wat Belgisch is de laan uitgestuurd. In de beginperiode konden de Ivoriaanse balgoochelaars de harten nog veroveren. Na het vertrek van Arsène Né, Eboué, Romaric, Yapi Yapo, Boka en Touré lijkt daarvan niet veel meer over te blijven. 

Die enkele Belgische spelers die overbleven moesten andere oorden opzoeken: Volders, Bou-Sfia, Vleminckx. Ook de Belgische beloften lieten de Freethiel voor wat ze is. Zij werden vooral vervangen door Fransen. Enkel Lardenoit kon blijven samen met de twee reservedoelmannen, maar ook voor de 22-jarige verdediger lijkt er voorlopig geen plaats te zijn.

Daarnaast is er ook kritiek op het extra-sportieve binnen de club. Alles wat Belgisch was moest eruit. Trainer Helleputte werd vervangen door Fransman Dufour, enkele kinesisten werden vervangen door Fransman Danté, keeperstrainer Theo Custers werd vervangen door Fransman Almeras...zelfs de uitbaatster van de jeugdkantine werd eruit gegooid. Grote boosdoener is Jean-Marc Guillou. Een tijdje geleden was hij de man die Beveren redde, maar de Fransman schenkt helemaal geen aandacht aan de eigen jeugd. Ook voor keeperstrainer Theo Custers was er geen plaats meer in Beveren. “Beveren bestaat niet meer”, zei de keeperstrainer. Maar volgens hem is er niemand die durft te reageren.  "Al wie Guillou niet zint, mag vertrekken."

Ondervoorzitter George De Colfmaeker denkt eraan om zich helemaal uit de club terug te trekken. Nochtans was hij het die mee voor de redding zorgde door 1.5 miljoen euro te investeren in de club. Volgens hem wordt Beveren enkel gebruikt om andermans zakken te vullen. De Colfmaeker wil geen kwaad woord uitspreken over Frans Van Hoof, maar vindt het een “papieren voorzitter”, die niets meer heeft te vertellen binnen de club.  â€œMomenteel wil ik alleen nog maar mijn geld recupereren”,  verzucht De Colfmaeker. "Als ik zie hoe jongens als Imschoot, Theunis en De Wree ergens anders doorbreken, bloedt mijn hart."

Blomme K. & Pieters D.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties