Seizoensvoorbeschouwing: de titelstrijd

Seizoensvoorbeschouwing: de titelstrijd
Foto: © SC

Voetbalkrant keek eerder al vooruit op de degradatiestrijd en middenmoot in Derde Klasse B. In deze derde en laatste seizoensvoorbeschouwing kijken we vooruit naar de top vijf en meer bepaald naar de titelstrijd.
 
De Titelstrijd
 
Het belooft dit seizoen een erg spannende titelstrijd te worden. In tegenstelling van vorig seizoen met KVSK United, is er dit seizoen geen uitgesproken favoriet. De vijf ploegen die nu nog besproken gaan worden, maken in principe allemaal kans om mee te doen voor de eerste plaats.
 
FC Doornik is misschien wel één van de meest ambitieuze ploegen van derde klasse. De voorzitter gaf al te kennen dat hij voor 2010 in eerste klasse wil staan. FC Doornik werd vorig seizoen met overmacht kampioen in vierde klasse A. Met Pascal Devreese en Steven Wostijn haalden ze twee bekende namen binnen. Doornik wordt wellicht een heel gevaarlijke outsider voor de titel.

KSK Tongeren was vorig seizoen ‘the best of the rest’ na het ongenaakbare KVSK United en OHL. Ook dit seizoen starten de Eburonen aan het seizoen met een top drie plaats als ambitie. Met Steve Stas vertrok er achterin een sterkhouder, dit werd wel onmiddellijk opgevangen met het aantrekken van de ervaren Kevin Vanbeuren. Bij Tongeren rekent men voor een deel op de talentvolle jeugd, waarvan verwacht dat ze in de loop van het seizoen een vaste waarde zullen worden. Het wordt afwachten of Tongeren kan opboksen tegen het Waalse geweld.

Olympic Charleroi maakte vorig seizoen een teleurstellend seizoen door. De Walen eindigden op een tegenvallende negende plaats terwijl een top vijf plaats de ambitie was. Deze ambitie is dit seizoen niet anders, met het aantrekken van vijf Ivorianen van de academie van Guillou zet de ploeg in ieder geval zijn ambities kracht bij. In de Beker van België toonde Charleroi al dat het een te duchten tegenstander wordt, met KBHZ en Deinze werden er twee tweede klassers uitgeschakeld. Als beloning krijgt Olympic een verplaatsing naar grote broer Standard in de 1/16de finales.
 
KVK Tienen was vorig seizoen misschien wel de grootste tegenvaller in derde klasse B. De ploeg had als ambitie om zo snel mogelijk terug naar tweede klasse te gaan. Vooral in de eerste ronde liep het volledig fout en was Tienen zelfs in de tweede helft van de rangschikking terug te vinden. Naar het einde van het seizoen toe, herpakte de ploeg uit de Suikerstad zich wel en ze wil op dat elan verder gaan in het nieuwe seizoen. Met onder andere Berthé en Vangeel werden er twee spelers binnen gehaald met eerste klasse-ervaring. Net als bij Tongeren, wordt het afwachten of Tienen kan optornen tegen het zware Waalse geweld.
 
Sprimont CS tenslotte eindigde vorig seizoen als vierde. In de eindronde werd het uitgeschakeld in de halve finales door Wezet, nadat het eerder knap Cappellen met zware cijfers had verslaan. Ook dit seizoen is Sprimont één van de grootste titelkandidaten. Er kwamen een paar ervaren spelers bij en Sprimont lijkt jaar op jaar sterker te worden. Dit seizoen is eindronde opnieuw het absolute minimum.
 
Onze pronostiek:
  1. Sprimont CS
  2. Ol. Charleroi
  3. KSK Tongeren
  4. FC Doornik
  5. KVK Tienen
Eerdere voorbeschouwingen:
De degradatiestrijd
De middenmoot
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties