Futsal: Lommel bedwingt kampioen

Anthony Van der Planken

Op de openingsspeeldag van de Belgische Futsal-competitie zorgde Lommel meteen voor een serieuze verrassing. De Limburgers hielden thuis Belgisch én Europees kampioen Action 21 Charleroi op een gelijkspel. Ondertussen verloren Koninksem en Aartselaar hun debuutwedstrijd in eerste.

Hasselt – Koninksem 11-2 (7-1)
De hoge winstcijfers van Futsal Hasselt zijn grotendeels toe te schrijven aan de zwakte van nieuwkomer Roam Koninksem. Toen ook nog de zo ervaren doelman Poismans aanvankelijk mee ten onder ging, leidde dat regelrecht tot een meer dan teleurstellend begin bij de elite. Poismans herstelde zich, de ploeg ook enigszins, maar dat was meer omdat bij Hasselt het heilige vuur te vlug verdween.
Vanenburg deed over links wat hij wilde: scoren, show maken en assists rondstrooien waarvan Koninksem bleek uitsloeg. Gevolg: al 3-0 na goed 4 minuten, 6-0 na 12 minuten, dan viel er zes minuten totaal niets te beleven en op de valreep van de eerste periode viel zowaar een tegendoelpunt.
In de tweede helft boden de jongens van Jos Vroonen beter weerwerk, ging Hasselt te nonchalant doen, de fouten stapelden zich op en de bezoekers kregen vier tienmeters. Enkel de laatste in de rij was raak.
Doelpunten: 2’ Vanenburg 1-0, 2’ El Haoual 2-0, 4’ El Haoual 3-0, 10’ El Morabiti 4-0, 11’ Makhoukhi 5-0, 12’ El Haoual 6-0, 18’ Vanenburg 7-0, 20’ Pilou Men 7-1, 33’ Ngarigota 8-1, 18’ Loncke 9-1 en 10-1, 20’ Makhoukhi 11-1 en 20’ 10m. Duzgun (11-2)

Lommel – Charleroi 5-5 (3-0)
Iedereen begaan met Minicup wreef zich in de ogen toen de thuisjongens tegen de Europese titelhouder en zesvoudige Belgische kampioen tot 3-0 uitliep. Na rusten stelde Action 21 gelijk, het werd 5-3. Bij 5-4 leek de 6-4 de beslissing, maar de ref zag dat zo niet, valideerde de goal (al of niet over de doellijn gekopt door Corens) niet, waarna de gasten met nog 10 seconden te gaan alsnog langszij kwamen.
Doelpunten: 4’ Corens 1-0, 12’ Papanicolaou 2-0, 13’ Merlino 3-0, 23’ Rosa Lima 3-1, 25’ Chico 3-2, 26’ Rosa Lima 3-3, 32’ Papanicolaou 4-3, 36’ Nait Oukhedou 5-3, 38’ Julio 5-4 en 40’ Robinho 5-5.

Châtelet – Houthalen/Genk 5-6 (rust 4-3)
Schitterende prestatie van Houthalen/Genk dat de sterke verwachtingen van Châtelet een enorme dreun bezorgde. Toen André Vanderlei (ex-Charleroi); met zijn vier doelpunten voor rusten – waavan drie op een rij –, zich tot topschutter schoot, leek het een moeilijke avond te worden voor de Limburgers. Niets was minder waar, want ze plooiden zich dubbel, kwamen op strafschop van Leone langszij en dwongen kort voor tijd de volle winst af.
Doelpunten:  5’ Idlaasri 0-1, 7’ André Vanderlei 1-1, 9’ Coppola 1-2, 12, 17 en 19’ André 10m. 2-2, 10m. 3-2 en 10m. 4-2), 19’ pen. Leone (4-3), 25’ Chaibai 5-3, 30’ o.g. Fekrioui 5-4, 33’ pen. Leone 5-5 en 39’ Coppola 5-6.

Gilly – Morlanwelz 1-2 (rust 1-1)
Onu Seraing liet tegen Morlanwelz (zonder verdediger Fernandez) een heel sterke indruk. De Luikenaars zagen via het open achterpoortje officieel als Kickers Gilly een droom in vervulling gaan: opnieuw in eerste kunnen aantreden. Voortgaande op hun eerste prestatie zullen ze daar geen mal figuur slaan. Morlanwelz (voorheen Beyne en vice-kampioen plus bekerfinalist en deftig versterkt) kan daarvan meepraten.

Doelpunten : El Ghoulbzoun 1-0, Carnoli 1-1 en Bettinho 1-2.

Frameries – Aartselaar 9-6 (rust 5-2)
Net als Koninksem in Hasselt liep ook de andere neofiet Aartselaar in Frameries er aanvankelijk maar heel povertjes bij. Gevolg: 4-0 na 14 minuten. Aartselaar herstelde zich en speelde een betere tweede helft. Het kwam daarin op 7-5 en zelfs 7-6. Pauwels had dan de pech de staak te treffen. In het slot van de wedstrijd moest Aartselaar buigen.

Doelpunten: 2’ El Hafsi 1-0, 5’ Benbouali 2-0, 5’ Allachi 3-0, 13’ Bousbaa 4-0, 15’ pen. Jallal 4-1, 20’ Vercauteren 5-2, 25’ Jallal 5-3, 29’ Bousbaa 6-3, 30’ Philippens 6-4, 34’ Pauwels 6-5, 37’ Benbouali 7-5, 38’ 10m. Jallal 7-6 en 39’ Benbouali 8-6 en 9-6(10m.).

Antwerpen – Enghien 7-3 (rust 4-2)
Nieuwkomer Enghien liet zich niet afschrikker door de vroege loeier van Zico (1-0) en boog tot 1-2 om. Nog voor rusten nam Antwerpen opnieuw het voortouw (4-2). De thuisploeg begon furieus aan de tweede helft, scoorde de 5-2, maar een uitstekende doelman Vaes weerde alle aanvalsgeweld zodat de score niet hoger op liep.

Doelpunten: 1’ Zico 1-0, 3’ El Haffid 1-1 en 1-2, 4’ Emilio 2-2, 10’ Bali 3-2, 18’ Harram 4-2, 23’ Zico 5-2, 24’ El Haffid 5-3, 33’ pen. Bachar 6-3 en 39’ Bachar 7-3.