Analyse Vlaanderen boven op eerste speeldag

Vlaanderen boven op eerste speeldag

Op de eerste speeldag in Derde Klasse B stonden er vanmiddag zeven wedstrijden op het programma. Gisteren al verloor FC Doornik heel verrassend bij Franc Borains met 2-1. Ook vanmiddag waren er een paar heel opvallende uitslagen.

Dé wedstrijd was natuurlijk de topper tussen Olympic Charleroi en KSK Tongeren. Lange tijd zag het ernaar uit dat de Tongenaren met een overwinning terug naar Limburg zouden keren. Cossalter bracht de bezoekers vroeg in de tweede helft op voorsprong en nadien troffen de Eburonen maar liefst drie keer het doelhout en was er een uitstekende doelman Delferrière nodig om de achterstand niet hoger te laten oplopen. In de laatste tien minuten scoorde de thuisploeg echter twee keer tegen, waardoor de drie punten gevleid in Wallonië bleven.

Tongeren was de enige Vlaamse ploeg die niet won. De verrassendste uitslag kwam ongetwijfeld uit Sprimont, waar Kermt-Hasselt verrassend met 1-2 won bij de titelkandidaat. De wedstrijd werd gekruid met twee rode kaarten en twee strafschoppen. Ondanks de overwinning was Mellemans de anti-held bij de bezoekers. De aanvaller miste beide strafschoppen om dan op de koop toe nog rood te krijgen.

KVK Tienen was samen met Charleroi de enige top vijf kandidaat die kon winnen. De ploeg uit de suikerstad won vlot met 2-0 tegen CS Verviers. Caushllari en Geebelen waren de doelpuntenmakers van dienst.

KESK Leopoldsburg behaalde een heel belangrijke 4-3 overwinning. In een spectaculaire wedstrijd, waarin Walhain twee keer terug kwam van een achterstand, toonde de thuisploeg zich uiteindelijk de sterkste. Ongetwijfeld een grote opsteker voor de West-Limburgers, die toch als grote degradatiekandidaat worden gezien.

Ook de vierde Limburgse ploeg won. Bocholt was met 4-2 te sterk voor Wezet. Nieuwkomer Couillet won verrassend met zware cijfers op het veld van Kelmis, het werd 1-4. Montegnée tenslotte, speelde thuis met 3-3 gelijk tegen Namen.