Charleroi en Roeselare delen de punten

Dirk Pieters

De wedstrijd tussen Charleroi en Roeselare eindigde in een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen namen één helft voor hun rekening en deelden dan ook mooi de punten.

Roeselare begon het beste aan de wedstrijd maar echt grote kansen kregen de bezoekers niet. Het eerste halfuur viel er weinig te zien en de wedstrijd zat goed op slot. De verdedigers hadden dan ook de bovenhand.
Na een halfuur kreeg Roeselare dan toch enkele kansen, eerst Eloi en daarna Rocky Peeters konden echter niet afwerken.
Uiteindelijk kwam de 0-1 er dan toch: Eloi liep de linkerflank af en zette voor, aan de tweede paal kon Koen de Vleeschauwer simpel tussen twee verdedigers inkoppen.
Vlak voor rust stond het weer gelijk. Een erg vreemd doelpunt, want doelman Jurgen Sierens dacht dat hij een vrije trap mocht nemen en wachtte op een signaal van scheidsrechter Johan Verbist. Charleroi-speler Sterchele wachtte niet en trapte de bal in doel. Johan Verbist keurde het doelpunt goed. Algemene verbijstering, maar een geldig en correct doelpunt.

Charleroi wou de tweede helft meer en ging in een 4-3-3-systeem spelen. Na 20 minuten in de tweede helft ging een kopbal van Orlando op de dwarsligger. De Karolo's hadden duidelijk het betere van het spel. Met nog een kwartier te gaan ging Roeselare voor één punt, zelfs Eloi kwam mee verdedigen.
Charleroi probeerde nog, maar de Roeselaarse defensie gaf geen kansen meer weg en zo sleepten de West-Vlamingen Ã©Ã©n punt mee uit Charleroi.