Analyse Saint-Etienne verliest nog eens

Ruben Claesen
Saint-Etienne verliest nog eens

Het werd weer een speelronde zonder veel doelpunten in de Franse Ligue 1. Monaco won een eerste keer met het nieuwe trainersduo, Auxerre deed hetzelfde op het veld van Metz, PSG won in eigen huis van Lille.

De nummer 2 in de stand, Paris Saint-Germain, won met moeite in het eigen Parc Des Princes van Lille. Het kwam zelfs op achterstand, nadat Fauvergue de bezoekers op voorsprong bracht. PSG schrok, behalve Pauleta, die de Parijzenaars met twee doelpunten naast en over Rijsel trapte. David Rozehnal speelde negentig minuten en kreeg een gele kaart.

Monaco kreeg dus Troyes klein. De match begon voor de Monegasken anders minder goed, op het halfuur maakte Sébastien Grax, die ooit nog uitkwam voor Monaco, er 1-0 van. Maar na de rust zetten de bezoekers druk op de ketel, en dat resulteerde op het uur in de gelijkmaker door Adebayor. Givet maakte een kwartier voor tijd de winning goal. Monaco eindigde de match nog met negen, na uitsluitingen van Cubilier en Gerard.

Seizoensrevelatie Le Mans ging in Nice pijnlijk onderuit, nadat het na het doelpunt van Mamadou Bagayoko niet langszij kon komen.

Die andere verrassing, Saint-Etienne, kon thuis niet winnen van Nancy. De bezoekers kaapten zelfs de drie punten mee naar huis, na goals van Lecluse en Sarkissian.

Rennes kon een puntje van Bordeaux afsnoepen. Smicer en Chamakh brachten Bordeaux twee maal op voorsprong, Kallstrom en Monterrubio scoorden telkens tegen.

Auxerre ging winnen op het veld van Metz. Mignot en Luyindula scoorden voor Auxerre, N'Diaye voor Metz. Marcin Zewlakov mocht een halfuur voor tijd invallen, Pieroni een kwartier voor tijd.

Marseille blijft op de sukkel, het verloor nog maar eens, ditmaal op het veld van Toulouse, dat na zes maanden nog eens thuis won. Bergougnoux scoorde de enige treffer.

In de andere matchen wist Nantes te winnen in Sochaux (0-1),
Ajaccio - Strasbourg bleef 0-0.