Maldini bezorgt Milan de zege

AC Milan won opnieuw, en heeft dat voor een keer niet aan zijn superaanvallers te danken. Het was veteraan Maldini die de Rossoneri met 2 doelpunten de zege schonk tegen Reggina.

Al na 6 minuten wist Maldini doelman Pavarini te verschalken. Een kwartier later verdubbelde een oppermachtig Milan de voorsprong: op een hoekschop van Rui Costa kopte Maldini zijn 2de van de middag voorbij Pavarini. Daarmee was de wedstrijd voorbij: de bezoekers konden geen vuist meer maken en het tegendoelpunt van Cavalli in de blessuretijd kwam veel te laat om grotere gevolgen te hebben: 2-1.

Fiorentina blijft zij-aan-zij met de Rossoneri. In Firenze werd de revelatie van het seizoensbegin, Livorno, met 3-2 verslagen. De onvermijdelijke Toni en Jorgensen zorgden voor een geruststellende ruststand: 2-0 en dan was Livorno ook al onthoofd door de rode kaart voor Lucarelli na iets te fel protest na 16 minuten. Toen Pazzini er op het uur 3-0 van maakte, leek de wedstrijd helemaal een gelopen race maar door concentratieverlies van de Viola werd het toch nog spannend. Galante en Morrone slaagden er in de laatste 5 minuten toch nog in wat terug te doen, maar meer zat er niet in, zodat Fiorentina aan het langste eind trok in deze Toscaanse derby.

Sampdoria haalde zwaar uit op het veld van Messina: 1-4. Samp liep eerst tot 0-3 uit via Flachi, Bonazzoli en Borriello, vooraleer D'agostino wat terug kon doen voor de thuisploeg. Bonazzoli deed er nog eentje bij in de slotfase.

AS Roma blijft aanmodderen. De Giallorossi verloren thuis van Siena met 2-3. Negro scoorde in de 17e minuut de 0-1 (foto) en die stand stond er ook nog aan de rust. Onmiddellijk na de pauze stelde Taddei gelijk maar de thuisploeg kon er slechts enkele minuten van genieten. Chiesa bracht de bezoekers alweer aan de leiding in de 54e minuut. Kort daarop moest Siena met 10 verder na een 2de gele kaart voor Vergassola. De Romeinen slaagden er in om nog eens op gelijke hoogte te komen, via Panucci op 4 minuten van het einde, maar ze lieten zich daarna nog verschalken door de late winning goal van Colonnese: 2-3.

Palermo bleef steken op een 2-2 tegen Empoli. Caracciolo scoorde al na 7 minuten de 1-0 maar 2 doelpunten van Tavano keerden de situatie nog voor rust helemaal om. In de 2de helft slaagde alleen Makinwa er nog in om de netten te doen trillen: 2-2.

13 jaar na de vorige zege in de Serie A was het vandaag opnieuw feest in Ascoli: Parma werd met 3-1 huiswaarts gestuurd. Pisanu bracht de Gialloblu na 20 minuten 0-1 voor maar Bjelanovic en Foggia herstelden de orde voor rust. Bjelanovic deed er nog een doelpunt bij na de pauze: 3-1. Morfeo liet zich nog in negatieve zin opmerken en pakte rood voor een smerige overtreding.

Lecce, met nieuwe coach Baldini, overklaste Cagliari en won met 3-0. Konan, Pinardi en Ledesma waren de doelpuntenmakers. In de blessuretijd kreeg Cagliari nog een uitstekende gelegenheid op een eerredder maar Esposito schoot zijn strafschop op doelman Sicignano.