Jonge politici pleiten voor Benelux-Liga

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Jonge politici pleiten voor Benelux-Liga
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat het niet goed gaat met het Belgisch voetbal, weet iedereen. De afgelopen dagen rezen mogelijke oplossingen als paddestoelen uit de grond. Anderlecht en meer bepaald voorzitter Roger Vanden Stock pleitte voor play-offs, Michel Preud'homme wilde een betere jeugdwerking. Het grote probleem was echter de gebrekkige interesse van de politiek. Daar lijkt nu verandering in te komen, want een groep jonge N-VA'ers pleit voor de oprichting van een Benelux-Liga.

Het idee van de Benelux-Liga is zeker niet nieuw.
Michel Verschueren, tot voor kort manager van Anderlecht, droomt al jaren van een competitie waarin Belgische, Luxemburgse en Nederlandse teams voor de titel strijden. Daarin werd hij gesteund door andere kopstukken als Antoine Vanhove (Club Brugge), Marco Van Basten (Nederlands bondscoach) en Harry Van Raaij (PSV). Ondanks jarenlang gepalaver, kwam het nooit tot concrete gesprekken. De Nederlanders hebben ondertussen zelfs play-offs ingevoerd in de eigen competitie, ondanks de felle kritiek van de supporters.

Jong N-VA, de jongerenafdeling van de gelijknamige politieke partij, geeft de moed echter niet op. Zij blijven pleiten voor een Benelux-Liga en hopen met hun acties Vlaams minister van Sport
Bert Anciaux en van Buitenlandse Betrekkingen Geert Bourgeois te bereiken. Met hun hulp hopen ze alsnog een Benelux-Liga te realiseren, en tegelijk ook de kleinere ploegen die uit de boot vallen, op te vangen.


Meer informatie op www.beneliga.tk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties