MyPa kampioen met glans

Truyens Himke
| 0 reacties
MyPa kampioen met glans
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Myllykosken Pallo-47 heeft zijn eerste titel is zijn bestaan beet. De ploeg won gisteren overtuigend met 5-0 van rode lantaarn TP-47 nadat het eerder concurrent Tampere met een 3-0 nederlaag huiswaarts stuurde.
 
De buit voor MyPa was maandag al binnen met de overwinning tegen TamU. De ploeg uit Anjalankoski trok het laken meteen naar zich toe, dit resulteerde in een vroege openingstreffer van op zestien meter. Het was Tero Taipale die voor de vreugde in het stadion zorgde, de sfeer zat er meteen goed in. Als net voor rust de Braziliaan Adriano de score verdubbelde daverde het stadion op zijn vesten.
En ook na de rust speelde MyPa feilloos, Tuomas Haapala zette de geruststellende 3-0 op het bord en de buit was binnen.
 
“Ik ben opgelucht en tevreden voor de spelers,” aldus MyPa coach Ilkka Mäkelä. “Zij hadden een enorme druk om te presteren, maar daar zijn ze goed met omgegaan. Dit is het resultaat van mijn vele jaren werk hier bij MyPa. Maar ook mijn assistenten Harri Kampman en Juha Malinen zijn medeverantwoordelijk voor dit succes.”
 
En ook van uit het Tampere kamp klonk er niks dan lof voor MyPa. TamU trainer Ari Hjelm, “MyPa verdient deze titel, daar bestaat geen twijfel over. Als ik zie hoe kansloos mijn ploeg maandag was tegen hen, kan ik niets anders dan hen te feliciteren.”
 
En ook gisteren liet MyPa zien waarom ze kampioen werden, dit maal ten koste van het noodlijdende TP-47. MyPa dat in de aanvangsfase moeilijk zijn stempel kon drukken, kreeg voor de rust maar één bal tegen de netten. Na de koffie werd de gala-wedstrijd echter op volle toeren gezet. TP-47 kon geen kant uit en slikte nog maar eens 4 extra doelpunten.
 
Desondanks de kampioen reeds gekend is staat er nog steeds heel wat op het spel in de Finse competitie. Zo zijn er nog steeds drie ploegen die kans maken op de tweede stek en het UEFA-cup ticket. HJK staat in pole position op de voet gevolgd door Tampere en Haka. Desondanks de kleine voorsprong die HJK heeft, blijven ze niet gespaard. HJK speelt immers zijn laatste wedstrijd tegen de kersverse kampioen. Tampere daarentegen ontvangt de laatste uit de stand, TP-47. Maar ook dit belooft en bikkelharde strijd te worden, want TP-47 kan nog over de voorlaatste springen en zo een barrage wedstrijd afdwingen. Haka krijgt bezoek van, jawel deze voorlaatste in de stand, RoPS. Ook hier staat dus veel op het spel, 15 oktober wordt alvast een spannende voetbaldag in Finland.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties