Trinidad bijna, Costa Rica al zeker naar WK

Ward Bollen
| 0 reacties
Trinidad bijna, Costa Rica al zeker naar WK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De eilandenstaat Trinidad & Tobago heeft vannacht een gouden driepunter gescoord op weg naar het WK. Het won met 0-1 de cruciale partij bij Panama. Het team van bondscoach Leo Beenhakker rekent nu op de hulp van Costa Rica. De Costaricanen zijn wel zeker van WK-deelname na een merkwaardige 3-0 zege tegen de VS.

John Stern was de held van de natie bij Trinidad & Tobago. Hij scoorde in Panama de beslissende en enige treffer vlak na het uur. Die volstond voor de broodnodige zege. Mexico vervulde z'n plicht en klopte Guatemala met 5-2. Hierdoor telt Trinidad & Tobago op één speeldag van het einde twee punten meer dan Guatemala. Maar op de slotdag krijgt Trinidad het bezoek van Mexico en speelt Guatemala thuis tegen Costa Rica, dat zich gisteren van het WK verzekerde. Het won met 3-0 van de Verenigde Staten. Wanchope en tweemaal Hernandez stonden aan het kanon. 

De Verenigde Staten, Mexico en Costa Rica gaan voor de Concacaf-regio rechtstreeks naar het WK. Nummer vier, Trinidad & Tobago ofwel Guatemala, spelen een play-off tegen de winnaar van het duel Bahrein-Oezbekistan, in de Aziatische WK-voorronde. 

Stand Concacaf:
1. Mexico 9-22 *
2. USA 9-19 *
3. Costa Rica 9-16 *
4. Trinidad & Tobago 9-10
5. Guatemala 9-8
6. Panama 9-2

Laatste speeldag, woensdag:
Trinidad & Tobago - Mexico
Guatemala - Costa Rica
VS - Panama
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties