Mourinho schiet met scherp naar Cruyff

Kristof Blomme
| 0 reacties
Mourinho schiet met scherp naar Cruyff
Foto: © SC

Dat José Mourinho een speciaal geval was wisten we al langer. Nu haalt de coach van Chelsea ook vlijmscherp uit naar Johan Cruyff naar aanleiding van diens kritiek aan het adres van de Portugees.

Cruyff liet weten dat hij zich niet kon vinden in de speelstijl van Chelsea. Volgens de Nederlandse legende moet Mourinho zowel voor resultaten als voor goed voetbal zorgen. Dat is hij verplicht als trainer van een topploeg. Ook over het incident met Frank Rijkaard vorig seizoen wou Cruyff nog iets kwijt. Dat was geen goed voorbeeld, aldus de grootmeester.

Mourinho reageerde scherp op de kritiek. "Cruyff is twee keer kampioen geworden door vreemde uitslagen op de laatste speeldag. Laat ons ook zeker de fantastische finale niet vergeten tussen Milan en Barcelona, waar de pragmatische Capello Barcelona klopte met 4-0. Hij moet me niet leren hoe kampioen te worden, de Uefa-cup te winnen of de Champions League te winnen, dat heb ik al allemaal gedaan. Hij moet me zeker niet leren hoe een finale met 4-0 te verliezen, want dat wil ik niet leren."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties