Aragones: "Spanje moet halve finale WK bereiken"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Aragones: "Spanje moet halve finale WK bereiken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spaans bondscoach Luís Aragones legt in de Spaanse krant Marca de lat zeer hoog voor zijn internationals. Spanje  moet op het WK in Duitsland de halve finale spelen. Anders heeft het geen goed tornooi gespeeld. Pikant detail: Spanje is nog niet geplaatst voor het WK en moet de kwalificatie meer dan waarschijnlijk afdwingen via barrages.
 
“Als we geen goed WK spelen, stap ik op”, meldt Aragones in de Spaanse media. En geen goed WK wordt voor hem gelijkgesteld aan alles wat minder is dan een halve finale. Geen makkelijke opdracht. De sterren van het Iberische schiereiland slaagden er in het verleden slechts éénmaal in de halve eindstrijd te bereiken. En dat dateert al van 1950.  Vier keer haalden de Spaanse voetballers de kwartfinale, maar Italië (tweemaal), België en Zuid-Korea kegelden Spanje uit het tornooi.
 
Spanje staat momenteel tweede in groep 7, één puntje achter groepsleider Servië en Montenegro. Servië ontvangt woensdag in eigen huis Bosnië, dat ook nog kans maakt om de barrages te bereiken. Spanje ontvangt voetbaldwerg San Marino en hoopt op puntenverlies van de koploper om een rechtstreekse kwalificatie af te dwin
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties