Grieken en Denen ondanks winst uitgeschakeld

Kristof Blomme

In groep twee was er spanning tot de laatste speeldag. Oekraïne was al een tijdje zeker van groepswinst. Voor de tweede plaats waren zowel Turkije, Denemarken als Griekenland nog in de running. De Turken begonnen in Albanië in pole-position.

Albanië - Turkije 0-1

De Turken wonnen met het kleinste verschil bij Albanië. Hierdoor verzekerden ze zich meteen van de tweede plaats in de groep en dus barrages.

Zie ook hier.

==> Wedstrijdstatistieken

Kazachstan - Denemarken 1-2

Denemarken moest op bezoek bij het nummer laatst in de groep, Kazachstan. De Kazachen hadden zaterdag hun eerste puntje gepakt bij Georgië. Denemarken moest winnen om nog een klein kansje te behouden op het WK.

De eerste helft was ronduit beschamend van de Denen. Ze kwamen tegen het zwakke broertje uit de groep slechts tot één noemenswaardige kans. De kopbal van Gravgaard ging echter over het doel.

Na de pauze tapten de Scandinaviërs uit een ander vaatje. Na nog geen minuut spelen tekende Gravgaard voor de openingsgoal. Luttele minuten later werd de voorsprong al verdubbeld. Larsen kon Tomasson bereiken en die werkte beheerst af. Enkele minuten voor het einde konden de Kazachen nog enigszins de spanning terugbrengen via Kuchma. Het bleef uiteindelijk bij 1-2. Door de zege van de Turken kwamen de Denen echter één puntje tekort.

Griekenland - Georgië 1-0

De Europese kampioenen speelden een teleurstellende kwalificatie. Enkel een mirakel kon hen nog in Duitsland brengen. Hiervoor moesten Turkije en Denemarken punten verliezen en moesten ze zelf de drie punten thuis houden natuurlijk.

Griekenland kwam vrij vroeg op voorsprong. Na nog geen twintig minuten zorgde Papadopoulos voor de openingsgoal. Het bleek ook het enige doelpunt van een heel matige partij. De Grieken eindigen door deze overwinning op twee punten van Turkije. Denemarken telt één puntje voorsprong.