Analyse Real en Osasuna op kop

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Real en Osasuna op kop
Foto: © SC

De crisis bij Real Madrid lijkt na de 0-3 overwinning tegen buur Atlético helemaal bezworen. De Koninklijke deelt na zeven speeldagen de leidersplaats met Osasuna, dat de topper tegen Celta winnend afsloot.  Bij FC Barcelona loopt het heel wat minder vlot.  De Catalanen stapelen de gelijke spelen op, maar staan wel nog steeds zesde.  Het verrassende Getafe ging onderuit bij Real Betis, dat opschuift naar de middenmoot.  
 
In Madrid werd vooral uitgekeken naar de stadsderby tussen Real en Atlético Madrid.  Na zes minuten was de partij echter al gespeeld.  Ronaldo had de Koninklijke vanop 11 meter op voorsprong getrapt en bovendien moest Atlético meteen met tien man verder.  Van een wedstrijd was dan ook geen sprake meer, en in de tweede helft maakte Ronaldo het helemaal af.  Het werd uiteindelijk 0-3 voor Real Madrid. 
 
Landskampioen Barcelona heeft het goede ritme nog niet te pakken.  Het team van Rijkaard boog een 1-0 achterstand in enkele minuten tijd om in een 1-3 voorsprong, maar lieten Deportivo La Coruña toch nog terug in de wedstrijd komen.  Barça moest zich tevreden stellen met een 3-3 gelijkspel.  Na een zes op vijftien zijn de Catalanen weggezakt naar een zesde plaats op vijf punten van Real Madrid.  
 
Osasuna blijft op eigen veld ongenaakbaar.  De ploeg uit Pamplona won tot nog toe al zijn thuiswedstrijden en bouwde ook dit weekend verder aan die mooie reeks.  Slachtoffer van dienst was dit keer Celta de Vigo.  Osasuna haalde het met 2-0 en komt zowaar naast Real Madrid aan de leiding.  
 
Getafe begon aan de speeldag als leider, maar stond voor de moeilijke verplaatsing naar Betis.  De Andalusiërs moesten absoluut winnen om weg te komen uit de onderste regionen. Veel indruk maakte de thuisploeg niet, en alleen Oliveira kon vanop de strafschopstip de weg naar de netten vinden.  Getafe had evenmin weinig te bieden, zodat de treffer van de Braziliaan volstond voor de overwinning.  
 
Villarreal blijft zoeken naar de vorm van vorig seizoen en kon dit weekend bovendien niet rekenen op spelmaker Riquelme.  Bij Alavés kwam El Submarino Amarillo niet verder dan een 1-1 gelijkspel.  De wedstrijd was al na twaalf minuten gespeeld, met doelpunten van Roger voor de bezoekers en Nené voor de thuisploeg.  Alavés had het beste van het spel, maar kwam niet meer tot scoren en blijft in de degradatiezone hangen.
 
Het grootste probleem van FC Sevilla blijft de afwerking. Tegen een zwalpend Athletic Bilbao wrong de ploeg uit de Andalusische hoofdstad opnieuw een resem kansen de nek om. Uiteindelijk slaagde Sevilla er via Daniel Alves toch één keer in om de netten te doen trillen. Zijn treffer volstond voor de drie punten.  Sevilla klimt op richting middenmoot, terwijl Athletic voorlaatste is.  
 
Het bescheiden Cádiz blijft vlot meedraaien in de Primera División.  De promovendus haalde het met 0-2 van een ontstellend zwak Espanyol Barcelona.  De Catalanen liepen al hun derde thuisnederlaag van het seizoen op en benaderen in de verste verte hun niveau van vorig seizoen niet.  Dat belooft alvast weinig goeds voor de confrontatie in de Uefa-beker tegen Lokomotiv Moskou.  
 
Valencia is aan een behoorlijk seizoen en verloor op eigen veld nog maar twee punten. Tegen Málaga slaagde het team van Quique Florés er opnieuw in de drie punten thuis te houden.  De thuisploeg kon echter alweer niet overtuigen en mocht opnieuw een kaarsje branden voor een sterke Cañizares.  Valencia haalde het uiteindelijk met 2-1. 
 
Real Sociedad smeerde Real Zaragoza zijn eerste nederlaag van het seizoen aan.  De Basken blijven goede met minder goede partijen afwisselen, maar staan intussen wel op gelijke hoogte van Barcelona.  Real Zaragoza wees met een beschuldigende vinger naar scheidsrechter Moreno Delgado, die Real Sociedad een vroege penalty cadeau deed.  De thuisploeg slaagde er niet meer in de vroege achterstand ongedaan te maken en zakt weg naar de dertiende stek.
 
Real Mallorca blijft op de sukkel.  De ploeg van Cuper slaagde er op eigen veld niet in afstand te nemen van Racing Santander en komt niet weg van de laatste plaats.  De thuisploeg domineerde de partij nochtans en kreeg via Arango vanop elf meter zelfs dé kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het mocht opnieuw niet zijn voor Mallorca.  Toch één lichtpunt voor Cuper en zijn mannen: de ploeg uit de Balearen slaagde er voor het eerst dit seizoen in de nul op het bord te houden.   
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties