Analyse Tienen en Charleroi winnaars van de week

J. S.
| 0 reacties
Tienen en Charleroi winnaars van de week
Foto: © SC

In Derde Klasse B stond dit weekend de zevende speeldag op het programma. De grootste winnaars zijn ongetwijfeld KVK Tienen en Olympic Charleroi. Tienen profiteert van de nederlaag van Francs Borains en neemt de leiding over. Met nog drie wedstrijden te gaan, staat Tienen in ‘pole-position’ om de eerste periode te pakken. Olympic Charleroi won de topper tegen Francs Borains. Hierdoor blijven de Walen in het spoor van leider Tienen. Francs Borains ziet na zijn tweede nederlaag op rij zijn kansen op de eerste periode zwaar slinken.
 
Olympic Charleroi nam na rust afstand van Francs Borains. Niangbo opende de score voor de thuisploeg na 56 minuten. Een kwartier later leek Pehe de wedstrijd te beslissen, door er 2-0 van te maken. Francs Borains scoorde met Dhamane op strafschop nog wel tegen, maar dichterbij kwamen de bezoekers niet meer.
 
KSK Tongeren en Kermt-Hasselt kwamen niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Beiden kregen een paar goede kansen om de wedstrijd in hun voordeel te beslechten, maar beide doelmannen hielden de netten schoon (zie verslag).
 
KVK Tienen won met 3-0 tegen hekkensluiter Walhain CG (zie verslag) en neemt de leiding over van Francs Borains.
 
FC Doornik verloor opnieuw verrassend punten. De Walen gingen met 1-0 onderuit op het veld van RCS Verviers. Een doelpunt van Zerafi, na een halfuur spelen, bleek voldoende om de drie punten in Verviers te houden. Door de overwinning krijgt de promovendus iets meer lucht onderaan de rangschikking. Doornik blijft verder sukkelen. Volgende week wacht koploper KVK Tienen. Bij een nieuwe nederlaag zou de crisis wel eens volledig kunnen uitbreken.
 
Montegnée blijft het verrassend goed doen, de Walen wonnen met 3-2 tegen Bocholt VV en komen zo in de top vijf terecht. Ook Kelmis won opnieuw, er werd met 2-1 gewonnen tegen Wezet, dat onderaan blijft verder sukkelen. Door de overwinning komt Kelmis op een gedeelde vijfde plaats te staan, samen met Tongeren, Kermt-Hasselt en UR Namur. Deze laatste is zelfs nog altijd ongeslagen, tegen Couillet werd er met het kleinste verschil gewonnen: 1-0.
 
KESK Leopoldsburg speelde tenslotte met 2-2 gelijk op het veld van Sprimont CS. [KR]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties