Messi nu ook officieel speelgerechtigd

Kristof Blomme
| 0 reacties
Messi nu ook officieel speelgerechtigd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een tijdje geleden meldden we al dat, door een opeenstapeling van blunders van Barcelona, Messi niet kon spelen voor de Catalanen (zie hier). Toen de Argentijn toch een licentie kreeg gingen Alaves en Deportivo in beroep. Dat beroep werd nu echter verworpen door de Spaanse voetbalbond.

Lionel Messi gooide hoge ogen op het WK -20 in Nederland. Barcelona gaf hem meteen een contractverlenging, maar die bleek niet geldig te zijn. Barcelona mag maar drie spelers van buiten de EU opstellen zodat Messi de Spaanse nationaliteit kreeg. Dat gebeurde echter pas in september en dus na de deadling op 31 augustus. Uiteindelijk kreeg hij z'n licentie toch, wat niet in goede aarde viel bij Deportivo La Coruña en Alaves.

De Spaanse voetbalbond heeft het beroep van beide clubs nu verworpen. Volgens de bond speelt Messi op dit moment nog met een licentie van een junior. Hij krijgt in de toekomst geen zo'n vergunning meer, maar ondertussen is hij wel in het bezit van de Spaanse nationaliteit. De kleine middenvelder kan dus zonder problemen blijven voetballen voor Barça.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties