Juve op één zege van record

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Juve op één zege van record
Foto: © SC

Club Brugge werd in de Champions League overklast door Juventus, maar ook in de Serie A is La Vecchia Signora ongenaakbaar. Het won al alle acht de competitieduels en evenaarde daarmee het record. Vanavond kan Juventus dat record breken in eigen huis als Sampdoria Genua op bezoek komt.

Tweemaal eerder lukte het een ploeg om de eerste acht duels te winnen. Beide keren ging het al om Juventus. In het seizoen 1930-1931 was dat onder trainer Carlo Carcano en in het seizoen 1985-1986 was het huidig VfB Stuttgart-coach Giovanni Trappatoni die de bianconeri naar deze reeks leidde.

Huidig coach Fabio Capello wil niets weten van records en van de naderende toppers tegen AC Milan (zaterdag) en Bayern München (volgende week woensdag). Voor hem tellen enkel de drie punten tegen Sampdoria thuis houden.

Tegen de Genuezen zal Capello het wel moeten doen zonder de lichtgeblesseerden Zlatan Ibrahimovic en Patrick Vieira. Ze zijn mogelijk ook onzeker voor het duel tegen AC Milan. Lilian Thuram keert wel terug bij de spelersgroep. [AN]

DE ACHT VAN JUVENTUS:

Juventus - Chievo Verona 1-0
Empoli - Juventus 0-4
Juventus - Ascoli 2-1
Udinese - Juventus 0-1
AC Parma - Juventus 1-2
Juventus - Inter Milaan 2-0
Juventus - Messina 1-0
US Lecce - Juventus 0-3


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties