Stadion Juve krijgt facelift

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Stadion Juve krijgt facelift
Foto: © SC

Juventus Turijn gaat zijn stadion in een nieuw jasje steken. De werken aan het Stadio Delle Alpi gaan volgend jaar van start.
 
Juventus wil al jaren zijn stadion renoveren omdat het niet echt ‘fan-vriendelijk’ is. Maar de Italiaanse bureaucratie zorgde ervoor dat de plannen nog niet in werkelijkheid konden worden omgezet. Dinsdag verklaarde verantwoordelijke Antonio Giraudo dat de club groen licht heeft gekregen om de werken te starten.
 
De plannen voor het de renovatie zullen pas in April 2006 bekend gemaakt worden. “Maar het wordt een vijf-sterrenstadion waardoor we de inkomsten kunnen verviervoudigen,” verklaarde Giraudo aan de Italiaanse pers. De naam van de sponsor waarnaar het stadion zal genoemd worden zal dan ook bekend gemaakt worden.
 
De werken worden verspreid over twee jaar. De capaciteit zal meer dan waarschijnlijk kleiner zijn dan de huidige 70.000 plaatsen, die echter nooit uitverkocht zijn. De atletiekpiste rond het veld zal ook verdwijnen waardoor de supporters dichter bij de spelers komen te staan.
 
Het stadion van De Oude Dame werd in 1990 gebouwd voor het wereldkampioenschap in Italië, maar het was nooit echt populair bij de fans.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties