Turkse spelers gaan door het lint

Dirk Pieters
| 0 reacties
Turkse spelers gaan door het lint
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Zwitsers hebben vooralsnog weinig plezier kunnen beleven aan hun plaatsing voor het WK 2006. De mannen van bondscoach Jacob Kuhn moesten na het laatste fluitsignaal in Istanbul rennen voor hun leven. In de kleedkamer kregen diverse spelers rake klappen.
 
Vlak na het fluitsignaal liepen alle spelers als gekken naar de spelerstunnel. Op de beelden was te zien hoe Turkijke-verdediger Alpay doelpuntenmaker Streller een serieuze trap verkocht, nog voor de speler in de catacomben was. Ook Grichting zou na afloop van de wedstrijd in de kleedkamers verschillende trappen gekregen hebben van Turkse veiligheidsmensen en Turkse spelers. De speler moest na het incident naar het ziekenhuis. Ook Johann Vogel, Benjamin Huggel en keeperstrainer Erich Burgener (blauw oog) deelden in de klappen.  

De Zwitserse bondscoach Köbi Kuhn was niet te spreken over de incidenten. "Ik heb niet alles gezien van wat er in de kleedkamers gebeurd is. Het feit dat de Turkse politie geen seconde aarzelde om ook de Turkse televisiemensen, die de gebeurtenissen wilden filmen, klappen te verkopen, zegt veel over de sfeer waarin het einde van deze wedstrijd verlopen is."
 
“Dit heb ik nog nooit meegemaakt en hoop ik ook nooit meer mee te maken”, verklaarde de jonge international Tranquillo Barnetta aan de pers. “Trainers, spelers en functionarissen sloegen op ons in. Ik werd op het veld al twee keer geraakt, maar de scheids had niets gezien.”
 
Toch was er volgens de Tukse aanvaller Halil Altintop niets aan de hand. “Sommige spelers reageerden te hevig, maar grote incidenten bleven gelukkig uit.”

De Fifa zal mogelijk afgaan op het rapport van scheidsrechter Frank De Bleeckere. [CA]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties