Erwin Koeman boos op KNVB

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Erwin Koeman boos op KNVB
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Feyenoord-trainer Erwin Koeman is boos op de KNVB, de Nederlandse voetbalbond. Dat heeft te maken met een blessure van Romeo Castelen. Hij kan zondag niet spelen tegen Roda JC.

Nog voor Castelen naar het trainingskamp van Oranje trok ter voorbereiding van vriendschappelijke interland tegen Italië, had hij last van een hamstringblessure. Op het nippertje was de vleugelaanvaller nog fit en speelde hij tegen de Squadra Azzuri. Bondscoach Marco Van Basten liet hem zelfs de volle negentig minuten staan. Vervolgens stond Castelen vier dagen later ook in de basis van Jong Oranje in de EK-barragewedstrijd tegen Jong Slovenië. Daar moest de Feyenoorder al na een kwartier van het veld omdat zijn hamstringblessure terug begon op te spelen.

In de Nederlandse krant Algemeen Dagblad uit Erwin Koeman zijn onvrede over de situatie van Castelen. "Romeo had die wedstrijd nooit mogen spelen. In zijn situatie was de tijd om te herstellen veel te kort. Dat hadden ze bij de KNVB kunnen en moeten weten, zeker omdat onze medische staf nog voor de eerste interland contact had met die van het Nederlandse elftal", aldus de misnoegde Feyenoord-trainer.

Koeman had trouwens nog gebeld naar Castelen. Hij belandde op de voicemail maar sprak toch de boodschap in dat hij betaald wordt door Feyenoord en of hij daar rekening wilde mee houden. Dat is dus tevergeefse moeite gebleken. Erwin Koeman zag trouwens met eigen ogen dat Castelen in het Abe Lenstra Stadion van Heerenveen al snel van het veld moest. "Toen ik het zag gebeuren, had ik erg veel goesting om direct naar huis te gaan", aldus Koeman. Verder pleit de Feyenoord-trainer voor meer overleg tussen de clubs en de nationale A-ploeg en beloften.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties