Europees topweekend voor de boeg

Harald Berings
| 0 reacties
Europees topweekend voor de boeg
Foto: © SC

Dit weekend staan de Europese competities bol van mooie wedstrijden, met onder meer Real Madrid-Barcelona en Juventus-AS Roma. Wij kijken even vooruit naar wat Voetbalkrant.com u de volgende dagen kan aanbieden.

Dé absolute topaffiche is ongetwijfeld de clash tussen Real Madrid en FC Barcelona. De Catalanen tellen één punt meer dan de Galacticos, maar zijn niet van plan zich in te graven in het Estádio Santiago Bernabeu. Deze wedstrijd staat immers symbool voor meer dan alleen de Spaanse titelstrijd. De traditie gaat veel verder terug, naar de heerschappij van de Madrileense tiran Franco over het fiere Catalunia.
Andere mooie wedstrijden zijn Osasuna-Getafe (de leider tegen de nummer vijf), en de derby tussen Sevilla FC en Betis Sevilla.

Ook in Engeland enkele wedstrijden om in het oog te houden: Chelsea ontvangt Newcastle, en dat duel blijft zonder meer een topper in de Premier League. Bovendien kunnen de Blues maar beter winnen, anders slinkt dat achterstand met Wigan tot amper drie punten.
Bovendien heeft Wigan, dé revelatie van het seizoen, nog een wedstrijd minder gespeeld dan de kampioen.
Zij moeten het dit weekend wel opnemen tegen het grote Arsenal. Ook de klassieker tussen Tottenham en West Ham, die het beiden onverwachts goed doen dit seizoen, belooft een spektakelstuk te worden. Man United speelt, in haar eerste wedstrijd na het vertrek van captain Roy Keane, op het veld van Charlton Athletic, dat eerder al stadsgenoot Chelsea uit de League Cup kegelde. Van der Sar en co zijn dus gewaarschuwd.

Ook Italië mag zich opmaken voor een mooi voetbalweekend. Juventus trekt vanavond naar AS Roma, en die wedstrijd gaat nooit opgemerkt voorbij. De Romeinen doen het dit seizoen terug wat beter, en staan op een acceptabele zesde plek. Juve staat aan de leiding in de Serie A, maar voelt de hete adem van AC Milan al in de nek.
De Rossoneri ontvangen op hun beurt Fiorentina, en ook dat is een rasechte topper: la Viola is de grootste verrassing van deze jaargang. Het houdt immers het grote Inter van de derde plek af, en kan zondag op gelijke hoogte komen met Milan.

In Duitsland neemt leider Bayern München het op tegen Arminia Bielefeld, terwijl Werder Bremen een lastiger stuk krijgt voorgeschoteld: de nummer twee ontvangt immers Wolfsburg. Daardoor kan Hamburg SV een goede zaak doen, als het wint van degradatiekandidaat Duisburg. Ook Schalke kan wat dichter in de buurt komen door te gaan winnen in Keulen.

Eén echte topper in Frankrijk: Paris Saint-Germain en Girondins Bordeaux nemen het tegen elkaar op in een rechtstreeks duel, met als inzet de tweede plaats. Andere interessante affiche is St-Etienne (4e) versus Monaco (7e). Voor beide teams zou winst meer dan welkom zijn, vooral wanneer PSG óf Bordeaux al zeker punten verliest.

Timmy Simons en PSV Eindhoven trekken naar Waalwijk, en dat blijkt voor de grote ploegen zeker geen geschenk. Eerder gingen Feyenoord en NAC in het Mandenmakers Stadion al de boot in. PSV moet ook DaMarcus Beasley missen, hij kampt met een blessure.
Titelconcurrent Feyenoord gaat op bezoek bij Roda JC, terwijl AZ het mag proberen in Groningen. Een trip naar 'de Slapende Reus' bleek ook voor leider PSV moeilijker dan verwacht. Ajax tenslotte wacht de verplaatsing naar FC Twente.

Op dit moment wordt in Schotland de topper tussen Glasgow Rangers en aartsrivaal Celtic afgewerkt. De tussenstand in Celtic Park bedraagt maar liefst 3-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties