Juve verkoopt Roma oplawaai

Maarten Vandenabeele

Leider Juventus haalde zwaar uit in de Italiaanse hoofdstad. Tegen ploeg-in-vorm AS Roma (drie opeenvolgende overwinningen) maakten de Bianconeri de klus af in het eerste kwartier na de pauze.

Bij het begin van de wedstrijd trok de thuisploeg, gesteund door een fanatieke aanhang, in de aanval. Montella, de enige spits, was heel bedrijvig en de defensie van Juve had de handen vol met hem en met Totti, die slim tussen de lijnen zwierf. Na een halfuur herstelden de bezoekers het evenwicht. Bij de eerste echt grote kans was het onmiddellijk raak: in de blessuretijd was Nedved sneller bij de bal dan de grotere Panucci en hij kopte de voorzet van Camoranesi tegen de netten: 0-1.

Na rust duurde het zo'n tien minuten voor de recordkampioen haar duivels ontbond: eerst liep Ibrahimovic Kuffour eraf en knalde heerlijk met buitenkant rechts voorbij Doni: 0-2. Twee minuten later verstuurde Zambrotta een perfecte voorzet naar het hoofd van Trezeguet en de Franse sluipschutter bedankte: 0-3. Slechts drie minuten daarna stond de Argentijnse Fransman alweer aan het kanon: Ibrahimovic speelde na een gezondheidswandeling in de Romeinse zestien de bal door en die kwam via Thuram bij Trezeguet: 0-4!

AS Roma lag in de touwen, maar in de 63e minuut haalde Thuram Montella onderuit in het starfschopgebied. Paparesta gaf Juve's kapitein rood en Totti zette de penalty om: 1-4. Daarop bracht Capello Kovac in de ploeg voor Trezeguet en de Bianconeri hielden nog vrij gemakkelijk stand.

Eerder op de avond behaalde Udinese een broodnodige overwinning op Messina. Felipe besliste het duel drie minuten voor tijd: 1-0. [AN]