Lautern krijgt rammel, Wolfsburg gelijk

Hannover 96 - Kaiserslautern en Wolfsburg - Bielefeld waren op papier misschien wel de minst aantrekkelijke wedstrijden van speeldag veertien. Wolfburg - Bielefeld voldeed aan de verwachtingen, want het bleef daar 0-0. In de andere wedstrijd werd dan maar liefst zes keer gescoord. De doelpunten waren helaas voor Kaiserslautern niet echt netjes verdeeld. Het werd 5-1 voor Mainz.

Hannover 96 - Kaiserslautern  5-1

Het lijkt wel van kwaad naar erger naar nog erger te gaan voor Kaiserslautern. Nadat vorige week de trainer verplicht en de voorzitter vrijwillig opstapten kon ook de nieuwe trainer Wolfgang Wolf zaterdag niet echt voor de ommekeer zorgen. Lautern blijft natuurlijk laatste in de stand al heeft het nog wel het gezelschap van Duisburg en Nürnberg. Hannover nestelt zich in de middenmoot. Na een kwartier al begon de miserie voor de bezoekers. Doelman Macho ging onder een hoekschop van Delura door en Tarnat kon zo makkelijk scoren. Tien minuten later was de tweede goal daar al. Iedereen keek naar de vrijschop van Delura. Enkel Tarnat wilde blijkbaar scoren en dat deed hij dan ook, 2-0. Aan de rust had het nog veel erger kunnen zijn voor de bezoekers, maar Hannover verzuimde verscheidene malen om Lautern helemaal dood te knijpen. De bezoekers zelf kregen aanvallend niets voor mekaar.

Twintig minuten na rust was de wedstrijd gespeeld. Weer een standaardsituatie, weer Delura, weer een doelpunt, maar dit maal niet van Tarnat. Dit keer was het Brdaric die de bal mocht binnenkoppen, 3-0. Een paar minuten later kon Sanogo op aangeven van Altintop toch nog de schijn hoog houden, maar terugkomen zat er nooit in. Drie minuten later bedroeg de achterstand immers weer drie doelpunten. Stajner stuurde Brdaric in de diepte en ook hij maakte zijn tweede van de middag. Zeven minuten voor tijd kreeg de thuisploeg weer eens een hoekschop en dus eigenlijk al een half doelpunt. Tarnat kopte eerst nog op Macho, maar Hashemian knalde in de herneming de 5-1 eindstand binnen.

Wolfburg - Bielefeld  0-0

Wolfburg - Bielefeld was een nul over de hele lijn. In een wedstrijd waarin er amper doelgevaar te noteren viel verdienden de bezoekers de overwinning nog het meest. Het bleef echter bij een brilscore. Beide teams schieten ook niet veel op met dit gelijkspel en handhaven zich in de middenmoot. Bielefeld was dus zoals gezegd de minst slechte ploeg. De bezoekers schoten in de eerste helft vijf maal op doel en de thuisploeg deed dat maar één enkele keer. Nu, die vijf doelpogingen van de bezoekers geven ook enigzinds een vertekend beeld, want er was eigenlijk maar één poging het vermelden waard. Boakye probeerde vanuit een onmogelijke hoek nog te scoren en lukte daar ook nog bijna in. Zijn inzet ging echter voorlangs en rusten deed men in Wolfburg bij een 0-0.

Na twintig minuten spelen in de tweede helft kwam Wolfsburg goed weg. Korzynietz zette voor vanop rechts en Dalovic kon koppen, maar Jentsch wist spectaculair de nul op het bord te houden. Ook Wolfsburg kreeg één goede kans in die tweede helft. Pinto kon een kopbal van Marlet nog van de lijn wegvegen. Bij de thuisploeg speelde Peter van der Heyden (foto) de volle negentig minuten en hij pakte een gele kaart.