Verslagen van 11de speeldag

Jan Van Looy

Koninksem – Frameries 2-4 (2-1)

De twee degradatiekandidaten bakten er weinig of niets van. Het was van het begin tot het einde huilen met de pet op. Koninksem kon als verzachtende omstandigheid het ontbreken van de gekwetste Bijloos en geschorste Corswarem inroepen. Voor de rest verdedigde men goed, verprutsten de Junkies een karrenvracht kansen, scoorde Roam optimaal (2-1) en hield "vesting" Poismans zijn heiligdom safe. Tot hij midden de tweede helft bij een inworp met zijn rechterhand vijf centimeter buiten zijn doelgebied kwam en onnodig een fout tegen kreeg. De Frameries-kapitein Benbouali trapte die vrijschop hoog in (2-2). Roam ging hieraan ten onder. Ook omdat vooral de meest ongelukkig kapitein Hoste - na de 2-3 - de ideale mogelijkheden op minstens 3-3 miste. Detré kreeg tot overmaat van ramp bij dat fel aandringen nog zijn tweede gele kaart en de 2-4 als verdere resultante.

Doelpunten: 3’ Ayaou (0-1), 9’ El Yakhlifi (1-1), 20’ Talik (2-1), 28’ Benbouali (2-2), 30’ Bousbaa (2-3) en 38’ Bousbaa (2-4)

Houthalen-Genk – Brussels 4-5 (2-2)

De thuisploeg was tot het "bittere" einde op achtervolgen aangewezen. De wedstrijd bleef onbeslist en aangenaam om volgen tot de tweede scheidsrechter de pedalen verloor. Hij legde tegen het advies van de eerste referee (omdat Brusselse supporters en de uitgesloten speler Hacikerimoglu op het terrein kwamen) onnodig de wedstrijd vijf minuten stil. Het orgelpunt plaatste hij toen hij de 5-4 van Leone niet valideerde maar onterecht een aanvallende fout floot. Dat was meteen de zesde. Giu zette de tienmeter om en daardoor won Brussels. Ook al werd zijn doelman Morant ook nog uitgesloten.

Doelpunten: 5’ Cesar (0-1), 14’ Fermont (1-1), 16’ Vergauwen (1-2), 19’ Idlaasri (2-2), 25’ Cesar (2-3), 28’ Coppola (3-3), 34’ Aranha (3-4), 36’ Idlaasri (4-4) en 38’ Giu (4-5).

Gilly – Châtelet 2-3 (0-1)

In een boeiende wedstrijd kwam ONU meteen op achterstand door een ongelukkige owngoal van Buscaino. De Luikenaars repliceerden maar slikten kort na de pauze de 0-2. Die was het sein tot meer diepgang. Met succes ook want het werd 2-2. Toch kon Chaibai de bezoekers opnieuw op winst schieten. Seraing verkeek in de slotfase een unieke kans op de verdiende gelijkmaker.

Doelpunten: 2’ o.g. Buscaino (0-1), 21’ Vanderlei (0-2), 24’ Yilmaz (1-2), 24’ Ismael 2-2 en 37’ Chaibai 2-3.

Morlanwelz – Lommel 5-5 (2-2)

Dat een wedstrijd tweemaal twintig volle minuten duurt werd voor leidersploeg Morlanwelz duidelijk. Zowel net voor rusten als voor het eindsignaal slikte de leidersploeg doelpunten die het eerste puntenverlies van het seizoen betekenden. Na de 1-0 stond Morlanwelz al vroeg met vijf fouten. De eerste tienmeter leverde de 1-1 op. De twee volgende werden door Merlino niet omgezet. Na rusten liepen de gastheren tot 4-2 en nadien tot 5-3 uit. Een zege leek in zicht. Tot Petros Papanicolaou er in de slotfase nog 5-5 van maakte.

Doelpunten: 5’ Bezerra (1-0), 10’ 10m. Merlino (1-1), 17’ Falasqu e (2-1), 20’ 10m. Vandervee (2-2), 21’ Falasque (3-2), 26’ Falasque (4-2), 34’ Pereira (4-3), 36’ Fernandez (5-3), 37’ Papanicolaou (5-4) en 40’ Papanicolaou (5-5).

Aartselaar – Borgerhout 5-2 (2-0)

Voor manager Staf Verbeeck de fakkel over geeft aan Hugues Trappeniers boekte zijn Rsd zes op negen door zich in het burentreffen met Borgerhout de betere te tonen. Althans in cijfers. In een ware cupmatch voor 350 kijkers hield doelman Bargibant de nul. Borgerhout, zonder steunpilaar Kazanza, viel aan maar Aartselaar schermde het heiligdom van Bargibant keurig af en prikte kundig tegen (2-0). De tweede helft startte ideaal voor de gasten (2-1). Abdelaziz Jaffal herstelde meteen de kloof. Na weer een actie van Jaffal benutte Seedo de rebound (4-1). Borgerhout scoorde nog wel tegen (4-2) maar de risico’s met de meespelende Talhaoui leverde enkel nog de 5-2 op.

Doelpunten: 4’ Jaffal (1-0), 9’ Jaffal (2-0), 22’ Belmhami (2-1), 23’ Jaffal (3-1), 25’ Seedo (4-1), 30’ El Moussaoui (4-2), 39’ Pouwels (5-2).

Charleroi – Enghien 12-1 (6-1)

Action 21 greep de ploeg van Arenberg meteen bij de keel. Na een kwartier wezen de bordjes reeds 4-0 en was de wedstrijd al gespeeld. Nog voor de rust liepen de cijfers op. Ze verdubbelden nadien omdat Enghien te weinig weerstand kon bieden. Intussen legde de Hongaarse nationale doelman Zoltan Balazs (van Aramis Budapest) een positieve test af. Action 21 overweegt hem als doublure voor de Braziliaan Fehrmann aan te trekken.

Doelpunten: 2’ Julio (1-0), 2’ Chico (2-0), 7’ Alex (3-0), 15’ Robinho (4-0), 16’ o.g. Brison (5-0), 17’ El Hafid (5-1), 19’ Pauly (6-1), 21’ Julio (7-1), 23’ Pauly (8-1), 29’ Alex (9-1), 31’ Alex (10-1), 35’ Julio (11-1) en 40’ Alex (12-1).