Lokroep Duchâtelet krijgt gehoor

Thomas Dubois
| 0 reacties
Lokroep Duchâtelet krijgt gehoor
Foto: © SC

De roep van onder andere Duchâtelet om tv-beelden te gebruiken bij de voetbalwedstrijden in eerste klasse lijkt gehoor te krijgen. Er is momenteel een verzoek ingediend bij de wereldvoetbalbond Fifa. De tv-beelden zouden slechts gebruikt worden in beperkte mate. Drie spelfases krijgen hierbij extra aandacht: bal al dan niet over de doellijn, overtreding al dan niet in het strafschopgebied en doelpunt al dan niet met de hand gemaakt.
 
“Het idee om de tv-beelden te gebruiken komt uit Frankrijk en geniet onze volle steun, want we zijn van oordeel dat alle middelen gebruikt moeten worden die de scheidsrechters kunnen helpen”, aldus Profliga-voorzitter Jean-Marie Philips aan Het Laatste Nieuws. Het is de bedoeling dat er eerst op kleinschalige basis gebruik van gemaakt wordt en op vraag van de scheidsrechter. Het Belgische Scheidsrechterscomité geeft alvast zijn volledige goedkeuring. Het kan het niveau van arbitrage alleen maar ten goede komen. Al blijft de scheidsrechter natuurlijk alle macht hebben en kan hij de raad al dan niet volgen.
 
Het plan wordt gesteund door de vijftien voornaamste Europese voetballanden. Dit vergroot enkel de kans op slagen. Testen mogen er vooralsnog niet gedaan worden. “Een dergelijk initiatief druist in tegen de regels van de Fifa”, aldus Fifa-voorzitter Sepp Blatter. De tests kunnen enkel uitgevoerd worden met de toestemming van het bestuur van de International Football Association Board. En de eerstvolgende vergadering van dit orgaan is pas gepland op 3 maart 2006. We zullen dus nog even geduld moeten hebben. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties