Nederland reageert vol ongeloof op dood Di Tommaso

Kristof Blomme
| 0 reacties
Nederland reageert vol ongeloof op dood Di Tommaso
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maandagnacht overleed David Di Tommaso, speler van Utrecht, in z'n slaap aan een hartstilstand. In Nederland wordt vol ongeloof gereageerd.

Jan Willem van Dop, voorzitter bij FC Utrecht, prees de speler voor z'n mentaliteit. Ondanks het feit dat hij pas vorig seizoen bij de club kwam was hij al uitgegroeid tot één van de lievelingen bij spelers en supporters. "Hij sprak al een behoorlijk mondje Nederlands. Hij was een voorbeeld voor de jongeren en een sieraad voor de club."

Volgens clubarts Frank van Hellemondt is het voorlopig nog gissen naar de oorzaak. "Maandag liep hij gewoon uit na de match tegen Ajax. Hij ging 's avonds nog uiteten. Di Tommaso ging iets vroeger naar bed omdat hij het gevoel had dat hij iets teveel gegeten had."

Trainer Foeke Booy noemde het 'de zwartste bladzijde in de geschiedenis van de club'. "Het is een dramatisch verlies voor de familie, maar ook voor de club. We zijn met stomheid geslagen." Hulptrainer John van Loen stelde het zo: "Hij was erg populair. Hij stond voor iedereen klaar."

Ook speler Sander Keller was helemaal onder de indruk. "Tegen Ajax gingen we er met z'n allen 95 minuten voor en stonden we te juichen. Maandag hebben we getraind en nu is hij weg. David was een geweldige gozer."

Onze landgenoot Stefaan Tanghe verliest met Di Tommaso één van zijn beste vrienden. "Hij was een opperbeste kerel en een superprof. Hij stond altijd klaar voor iedereen. Hij werd vorig seizoen overgenomen van Sedan en ik was de enige die een mondje Frans praatte. Uiteindelijk smeedden we een innige, vriendschappelijke band. We gingen regelmatig iets eten met onze families. Hij mankeerde niks, maar plots is hij er niet meer. Ik mis hem nu al."

Dinsdag was er een bijeenkomst aan de Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht. Onder andere Wesley Sneijder kwam z'n medeleven betuigen met een bloemstuk. Ook Julien Escudé, speler van Ajax en landgenoot van Di Tommaso, was aanwezig. "Ik probeerde hem wat te vertellen over Nederland. We belden elkaar geregeld. Toen een gemeenschappelijke vriend vertelde dat hij overleden was geloofde ik hem niet. Een sportman van 26 in de bloei van z'n leven, ongelofelijk."

Een supporter stelde ondertussen al voor om uit respect voor Di Tommaso het nummer vier nooit nog aan een andere speler te geven.

Wie z'n medeleven wil betuigen kan dit doen op volgend adres: http://www.condoleance.nl/registers/register_5478.html

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties