Nog maar drie tickets te verdelen

Thomas Dubois
| 0 reacties
Nog maar drie tickets te verdelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de zesde en beslissende speeldag in de Champions League moeten er nog enkele knopen doorgehakt worden. Wie gaat er door naar de volgende ronde, wie moet zich tevreden stellen met een troostend Uefa-bekerticket en wie gaat er genadeloos uit? Dinsdagavond staan de eerste acht wedstrijden van deze slotspeeldag op het programma. Slechts drie tickets zijn er nog te verdelen.
 
Groep E:
Hier is het nog ongemeen spannend. AC Milan en Schalke 04 hebben beide acht punten, PSV volgt op de derde plaats met slechts één puntje minder. Alledrie komen ze nog in aanmerking voor de volgende ronde. Schalke 04 staat op San Siro voor een uiterste moeilijke opdracht. AC Milan, vorig jaar nog finalist, is gebrand om ver te komen. Het duel in het Rührgebied eindigde op 2-2. Na drie minuten was er al twee keer gescoord. Seedorf scoorde na luttele seconden voor Milan, Larsen maakte gelijk. Via Shevchenko kwam Milan terug op voorsprong. Altintop kon voor de verdiende gelijkmaker zorgen.
 
Ook PSV komt nog in aanmerking. Mits winst is PSV zeker van een plaatsje bij de laatste 16. Simons en co zullen het echter niet onder de markt hebben met Fenerbahçe, dat in de heenwedstrijd met 3-0 won van de Eindhovenaars. Fenerbahçe, dat vier punten heeft, kan mits winst zich nog kwalificeren voor de Uefa-beker.
 
Groep F:
Hier is de laatste speeldag enkel nog van ceremonieel belang. De teerlingen zijn hier al lang geworpen en enkel de eer staat nog op het spel. Groepswinnaar Lyon krijgt het bezoek van Rosenborg, dat al een Uefa-bekerticket vastheeft. De heenwedstrijd werd met 0-1 gewonnen door Lyon, het enige doelpunt kwam op naam van Marques.
 
Trond Sollied en Olympiakos krijgen dinsdagavond een uitstekende kans om desondanks de uitschakeling nog eens te stunten in de Champions League. Het krijgt het bezoek van Real Madrid. Real Madrid zit in een dip en dat kostte reeds het vel van trainer Luxemburgo. Real is desondanks al gekwalificeerd. De wedstrijd in Griekenland is voor het sterrenelftal niet meer dan een formaliteit.
 
Groep G:
Groep G is de poule van Anderlecht en jammer genoeg valt er ook hier niets meer te winnen. Anderlecht, dat nog steeds een nul heeft over de ganse lijn, mag op bezoek in Spanje bij Real Betis. Real Betis staat derde in de groep met zeven punten. Het won thuis van Chelsea, op Anderlecht en speelde gelijk op Liverpool.
 
Chelsea en Liverpool kunnen onder elkaar uitvechten wie groepswinnaar wordt. Het vorige duel eindigde op een scoreloos gelijkspel. Titelverdediger Liverpool ligt voorlopig in pole-position met slechts één punt meer dan Chelsea.
 
Groep H:
Drie ploegen strijden hier nog om één ticket. Inter Milaan is de enige ploeg die al zekerheid verworven heeft over de volgende ronde. Zowel Glasgow Rangers, Bratislava als Porto hebben de volgende ronde binnen handbereik. Glasgow Rangers met Thomas Buffel staat in pole-position met zes punten, het krijgt echter de moeilijkste opdracht, thuis ontvangt het Inter Milaan. Inter won thuis met 1-0 van de Rangers.
 
De andere wedstrijd in groep H wordt afgewerkt in Slovakije, daar ontvangt Bratislava, dat vijf punten heeft, Porto, dat vier punten heeft. Porto moet sowieso winnen, wil het nog iets rapen. Speelt Bratislava gelijk en verliest Glasgow Rangers, gaat die laatste partij door op basis van het onderlinge resultaat. De heenwedstrijd in Portugal werd door Artmedia met 2-3 gewonnen.  [AN]
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties