Analyse Volledige top drie onderuit

Volledige top drie onderuit

In Derde Klasse B stond dit weekend de dertiende speeldag op het programma. Opvallend genoeg ging de volledige top drie onderuit. De opvallendste nederlaag was ongetwijfeld die van KVK Tienen thuis tegen hekkensluiter Sprimont CS. Door de nederlagen van Franc Borains en Olympic Charleroi verandert er er bijna niets aan de kop van het klassement en blijft Tienen comfortabel op kop. Enkel Franc Borains houdt nog een klein beetje aansluiting.

Tienen ging dus voor het eerst onderuit, Sprimont was met 0-2 te sterk. Voor rust was de thuisploeg zwak en kwam er zelden of nooit dreiging uit van de Tienense aanvallen. De bezoekers kwamen na een halfuur spelen op voorsprong via Piron. Na rust zagen we een ander Tienen, de bezoekers werden volledig teruggedrongen op de eigen helft en dit leidde tot meerdere uitstekende mogelijkheden op de gelijkmaker. De sterk keepende Beltitane hield echter zijn net schoon. Een kwartier voor tijd stelde Chauveheid op de counter de overwinning van zijn ploeg veilig.

Franc Borains ging onderuit bij Kermt-Hasselt. Voor rust was de thuisploeg heel sterk, de bezoekende doelman hield de Limburgers echter van een verdiende voorsprong. Na rust kwam de tweede in de stand beter in de wedstrijd. Toch was het Kermt-Hasselt dat via Mamoun de score opende. Hierna kwam de zege niet meer in gevaar.

Olympic Charleroi ging verrassend onderuit in CS Verviers. Slupik zette de thuisploeg na een kwartier spelen op voorsprong, tien minuten later verdubbelde Nelis de score. Vlak voor rust deed Charleroi via Niangbo iets terug, door de aansluitingstreffer te scoren. Toch was het opnieuw de thuisploeg die scoorde, Nelis was de doelpuntenmaker. Olympic gaf zich niet gewonnen en vijf minuten later zorgde Banga opnieuw voor de aansluitingstreffer. In een tumultueuze slotfase stelde Raxhon uiteindelijk de zege veilig, door er 4-2 van te maken.

FC Doornik verloor verrassend twee punten tegen Walhain, de ploeg kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Devreese zette de thuisploeg een kwartier voor tijd op voorsprong. Vijf minuten later zorgde Henry voor de gelijkmaker. In de slotminuut miste Devreese nog een penalty voor de thuisploeg.