Negenkoppige leider in slotfase onderuit

In het Prinsenbos stonden zondagnamiddag de twaalfde in de stand, Grimbergen, en leider Ukkel tegenover mekaar. Grimbergen moest winnen om zich naar veiligere oorden te spelen, Ukkel moest dat ook doen om op de eerste plaats te blijven.

In de aanvangsfase was Ukkel de betere ploeg. Na vier minuten tipte De Valck een vrije trap van Sbaaiti in hoekschop. Zes minuten later was Baramoto zeer dicht bij de 0-1. De doorgebroken aanvaller was sneller op de bal dan de uitgekomen De Valck, maar trapte net naast. Na een kwartier kon Grimbergen min of meer het evenwicht herstellen. Baudet stuurde Ben r'Haiem weg en die passeerde zijn verdediger. Voorbij doelman Brillant geraakte hij echter niet. Ben r'Haiem zette dan nog voor en Hmouda kopte naast. In de 23ste minuut kopte Sbaaiti een hoekschop net naast. Brillant pakte zeven minuten later een afstandsschot van Van Winckel. Een kleine tien minuten voor rust pake Ben r'Haiem uit met een goede actie en een schot dat door Brillant uit de winkelhaak gehaald werd. In de 39ste minuut kreeg Lembe een tweede gele kaart, Ukkel moest dus met tien voort. In de laatste minuut kwamen de bezoekers toch nog aan een kans. Allou ging alleen op doel af, maar besloot naast. Bij de rust stond het nog steeds 0-0.

Grimbergen maakte van de numerieke meerderheid gebruik om Ukkel onder druk te zetten in de tweede helft. Een voorzet van Hmouda werd bijna door een Ukkelspeler in eigen doel gedevieerd. De hieropvolgende hoekschop viel voor de voeten van Bras, maar die kon de bal niet over de lijn werken. Tien minuten na rust kopte Geets een vrije trap van Pauwels naast. Twee minuten later redde Brillant een schot van Ben r'Haiem. Ook Hmouda kreeg een mooie kans, maar zijn schot ging naast. Grimbergen verzuimde de kansen af te maken en kreeg het deksel op de neus. Bij de eerste tegenprik van Ukkel redde De Valck het schot van Psaroudakis en Baramoto tikte de rebound binnen. Het was meteen Baramoto's laatste actie. Twintig minuten voor affluiten werd de geblesseerde doelman van Ukkel, Brillant, vervangen door Mrabet. Grimbergen bleef komen en scoorde ook de gelijkmaker. Pollefoort legde breed voor Baudet, maar zijn schot werd met de voet gekeerd door Mrabet. Vervolgens werd een schot van Geets in doel gedevieerd door Pollefoort: 1-1. Een paar minuten later voerde beide ploegen noodgedwongen een wissel door. De thuisploeg zag Geets uitvallen en vervangen worden door Horasanli. Bij leider Ukkel werd de gekwetste Guy Makela gewisseld voor Akajdua. Vier minuten voor affluiten legde Verdeyen de doorgebroken Ben r'Haiem neer en een rode kaart was het logische gevolg. Ukkel moest de laatste minuten van de wedstrijd dus met negen afwerken en liep ook nog tegen de 2-1 aan. Een Grimbergse hoekschop werd tegen de lat gekopt en Baudet tikte de rebound binnen. Vlak na dit doelpunt kreeg Ben r'Haiem van Grimbergen een tweede gele kaart, de derde rode kaart uit de partij dus. Door de vele blessures en kaarten bedroeg de blessuretijd vijf minuten. In die blessuretijd hield De Valck Sbaaiti nog van de gelijkmaker. Grimbergen hield stand en won van Ukkel met 2-1.

Voor Grimbergen ziet het er weer goed uit na de vierde thuiszege op rij. Het heeft na overwinningen tegen Londerzeel, Kampenhout en Kontich nu ook de scalp van Ukkel te pakken. Ukkel is door deze nederlaag leider af en houdt aan deze wedstrijd wellicht enkele gekwetsten en geschorsten over.

GRIMBERGEN: De Valck, Kariouhi(95' Vanhecke), Geets(79' Horasanli), Demeyer, Pollefoort, Baudet, Bras, Van Winckel, Hmouda, Pauwels(95' Bruyninckx), Ben r'Haiem

UKKEL: Brillant(70' Mrabet), G.Makela(79' Akajdua), Meskens, Verdeyen, Lembe, S.Makela, Sbaaiti, Psaroudakis, Madawa, Baramoto(64' Essikal)

DOELPUNTEN: 63' Baramoto 0-1, 74' Pollefoort 1-1, 88' Baudet 2-1

GEEL: Hmouda, Allou, Lembe, Lembe, Demeyer, Ben r'Haiem, Geets, Mrabet, Ben r'Haiem

ROOD: 39' Lembe(2x geel), 86' Verdeyen, 89' Ben r'Haiem(2x geel)