Homoschandaal in Bulgarije

Philippe Crols
| 0 reacties
Homoschandaal in Bulgarije
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de krant Het Laatste Nieuws lazen we een van de afgelopen dagen een verhaal dat grensde aan alle onwaarschijnlijkheid. Het enige wat we kunnen zeggen is: zet u rustig neer en lees het volgende artikel. Het gaat over vier homofiele voetbalspelers.

De vier waren actief bij de Bulgaarse vierdeklasser Max Varna en werden na de verloren werdstrijd tegen Devnya betrapt door een steward. Het spelletje bleek al langer dan vandaag aan de gang te zijn. Coach en sponsor van de ploeg, Max Panayatov, was een maand geleden namelijk al eens getipt. Aanvankelijk viel het de coach enkel op dat de groep in kliekjes verdeeld was. Panayatov: "Nadat ze betrapt werden hebben we besloten om ze te ontslaan. Wat zij hebben gedaan is slecht voor het imago van de club." Naast het imago van de club zijn er nog andere nare gevolgen voor de vierdeklasser. Men wilde namelijk de club professioneel maken en de sponsors die daarvoor nodig waren werden bijna overtuigd. Door dit schandaal kan men het natuurlijk voorlopig wel vergeten. 

De man die de hele zaak in gang stak was de doelman Stefan. Hij was zelfs de kapitein van de ploeg en benaderde zowaar de coach. "Stefan wou me mee betrekken in hun groepje, maar ik ben geen homo. Toch had ik het kunnen weten. Stefan werd op zijn vijftiende al veroordeeld vanwege seksuele betrekkingen met een geit. Een gewezen coach van de club had me er ook al voor gewaarschuwd, maar ik dacht dat het gewoon ging om dronken geflikflooi tussen de spelers na de match. Zo legde Stefan op een etentje na een wedstrijd zijn hand al eens op drie ploegmaats. Hij bekende ook dat hij geregeld cadeautjes gaf aan zijn favoriete teammaats. We hebben niets tegen onderlinge vriendschappen, maar dit ging te ver", aldus de coach. 

Ook de eigenaar van Max Varna zou verre van een heilig boontje zijn. Hij werd namelijk in een bar opgemerkt met twee travestieten en een homofiele zigeunerzanger. Het hele zaakje kwam dus aan het licht na de verloren uitwedstrijd tegen Devnya. De spelers wilden zo snel mogelijk het stadion verlaten en op de vier ontslagen spelers na zat iedereen al in de bus. Coach Panayatov stuurde dan maar een steward naar de kleedkamer om de vier richting de bus te krijgen. Wat hij daar zag zullen we hier maar niet neerschrijven. De steward verklaarde alvast dat hij zoiets nog nooit gezien had. 

Ook de Uefa heeft lucht gekregen van de hele situatie, maar zij kunnen echter niets doen aan de hele situatie. De Uefa heeft immers geen regels opgelegd in verband met homoseksueel gedrag. "Dat ligt niet in onze rechtsbevoegdheid. Het is een zaak voor de Bulgaarse voetbalbond", zei een Uefa-verantwoordelijke. Alvast een verhaal om op café tegen uw vrienden te vertellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties