Doelman knalt São Paulo naar finale

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Doelman knalt São Paulo naar finale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Braziliaanse São Paulo heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Wereldbeker voor clubteams. São Paulo versloeg in een spannende wedstrijd het Saoedische Al-Ittihad met 3-2. Een opvallende rol was weggelegd voor São Paulo-doelman Rogério Ceni

De 32-jarige doelman slaagde er nu ook in om in de Wereldbeker voor clubs te scoren. Nadat hij al een vrije trap op de lat had gemikt, knalde hij vanop de strafschopstip de 3-1 binnen. Het was alweer zijn zestiende doelpunt in 2005 en zijn 49ste in zijn hele carrière. Alleen de legendarische Paraguayaanse José Luis Chilavert, inmiddels al gestopt, maakte er meer, 62 in totaal.

Naast Ceni was Marcio Amoroso de man van de wedstrijd. De voormalige spits van Borussia Dortmund hielp zijn Braziliaanse werkgever aan de eerste twee doelpunten. Voor Al-Ittihad waren Mohammed Noor en Hamad Al-Montashari de doelpuntenmakers. De eerste scoorde ook al de winning-goal in de kwartfinale tegen het Egyptische Al-Ahly, de tweede is onlangs uitgeroepen tot Aziatisch voetballer van het jaar.

São Paulo neemt het op tegen de winnaar van het duel tussen het Costa Ricaanse Deportivo Saprissa en Liverpool. De finale wordt gespeeld op 18 december net als de strijd om de derde plaats. Morgen wordt de match voor de vijfde plaats afgewerkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties