Milanezen goed bij schot

Maarten Vandenabeele

AC Milan en Inter hebben Juventus een waarschuwing verstuurd: beiden zijn ze niet van plan om de titelaspiraties op te bergen. Dit maakten ze vandaag duidelijk met een klinkende overwinning.

Inter boekte zijn 5e opeenvolgende overwinning in Reggina. Dit ging zonder veel moeite: met liefst 0-4 werd de thuisploeg vernederd. Al na 2 minuten wist Cordoba doelman Pavarini te verschalken (foto) en op het kwartier deed Martins de wedstrijd op slot. Op een tegenaanval maakte Adriano nog voor de pauze de klus helemaal af: 0-3. In een overbodige 2e helft wist Pizarro, in de blessuretijd,  de zege nog wat meer glans te geven: 0-4.

AC Milan deed niet onder voor de stadsgenoot, al had het een omstreden strafschopdoelpunt nodig van Shevchenko (foto) voor de machine goed op gang kwam. Gilardino ging wat graag liggen na licht contact in de 16. Net na de rust scoorde de Oekraïner een 2e maal en helemaal in de slotfase dikten Pirlo, alweer met een fabuleuze vrije trap, en Gilardino verder aan: 4-0.

Livorno bewees eens te meer dat het niet toevallig in de hoogste regionen van het klassement vertoeft. In Palermo ging de ploeg van Donadoni zonder pardon met de zege lopen. Met een goede organisatie en dankzij late treffers van Pfertzel en Morrone schuift Livorno geruisloos mee met Inter, Milan en Fiorentina. De rode kaart van Ferri maakte de 0-2 thuisnederlaag van de Rosaneri nog wat zuurder.

Fiorentina lost de rol enigszins na een 1-1 bij Empoli. De Viola staan nu 4e. Pazzini (foto) opende de score na 70 minuten maar de thuisploeg kwam ogenblikkelijk langszij via Vannucchi. Fiorentina kreeg voldoende kansen op de overwinning maar het vizier van Toni staat minder scherp de laatste weken en dat laat zich gevoelen.

Chievo haalde de bovenhand op Udinese. Tiribocchi zorgde voor de 1-0 ruststand en na een rode kaart voor Mauri bij de bezoekers legde Obinna op strafschop de eindstand vast. De voorafgaande fout op Luciano was nochtans net buiten de grote rechthoek.

Cagliari behaalde een uiterst belangrijke driepunter tegen Ascoli. Al na 9 minuten vloerde Del Grosso zijn eigen doelman en nog voor de pauze werd het via Suazo 2-0. De tegentreffer na rust van Biso maakte het nog spannend maar doelpunten vielen er niet meer: 2-1.

Parma sleepte in extremis een punt uit de brand in Siena. Corradi bracht de Gialloblu net na de pauze op voorsprong maar via Locatelli en Chiesa leek Siena toch aan het langste eind te zullen trekken. Dat was echter zonder Dessena gerekend, want die bezorgde in de 94e minuut zijn team nog een onverhoopt punt.