Samp en Roma delen de punten

Maarten Vandenabeele

Sampdoria en AS Roma hebben het in Genua op een gelijkspel gehouden. Beide ploegen blijven zo in de brede subtop hangen.

Al liet Bonazzoli na 5 minuten een gemaakt doelpunt liggen, toen hij hoog over schoot alleen voor Doni, de bezoekers uit Rome startten het best. In de 12e minuut raakte Perrotta de paal. Na een kwartier kwam de bal via Aquilani bij Totti en 'Il Capitano' schoot de Giallorossi op voorsprong.

Na de kampwissel was er onmiddellijk een grote kans voor de Romeinen maar De Rossi mikte tegen de paal. Even later kreeg Sampdoria een penalty na een onbesuisde overtreding van Chivu op Flachi. Diezelfde Flachi strafte af: 1-1. De rest van de wedstrijd werd gekenmerkt door overtredingen en balverlies maar toch bleef het genietbaar. De stand bleef echter ongewijzigd.