Zico zegt Japan na WK vaarwel

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Zico zegt Japan na WK vaarwel
Foto: © SC

Zico, de Braziliaanse bondscoach van Japan, is bezig aan zijn laatste seizoen in het land van de rijzende zon. Dinsdag deelde hij mee dat hij na het WK 2006 van volgende zomer in Duitsland niet langer meer als bondscoach van het land zal fungeren. Zico volgde na afloop van het vorige WK in 2002 in Japan en Zuid-Korea de Fransman Philippe Troussier op.

Zico heeft namelijk de wens om het als trainer te proberen in Europa. "Als ik als trainer blijf werken, dan zou het me waarschijnlijk heel veel plezier doen om in een Europese competitie te werken", bekende Zico. Hij voegde daar ook aan toe dat hij niet aan de slag wil bij een club uit de Braziliaanse competitie omdat trainers daar louter op hun resultaten worden afgerekend.

Op het WK in Japan ingedeeld in een groep met Kroatië, Australië en zijn vaderland en regerend wereldkampioen Brazilië. Zico zei daarover dat hij Japan in staat acht zich te kwalificeren voor de volgende ronde omdat de spelers daar de nodige kwaliteiten voor bezitten. Hij gaf aan dat zijn ploeg alle drie de duels kan winnen, maar ze ook alle drie kan verliezen.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties