Derde Klasse zegt neen tegen eerste reserven

Dirk Pieters
| 0 reacties
Derde Klasse zegt neen tegen eerste reserven
Foto: © SC

Het plan van Michel D'Hooghe om de invallers van eerste klasse in derde klasse onder te brengen werd een tijd geleden met de grond gelijk gemaakt. Ook nu zien verschillende derdeklassers dit voorstel nog steeds niet zitten.

Franky Dekenne (Racing Waregem):  â€œHet niveau van de invallers in eerste klasse is de jongste jaren fel verminderd”, aldus Dekenne. De derde klasse is al een tijdje aan een inhaalbeweging bezig en lijkt meer en meer een interessante reeks te worden.

Willy Wellens (SW Harelbeke): “Het niveau van derde is de jongste jaren veel beter geworden. Veel spelers uit eerste en tweede klasse zijn in derde gaan voetballen en dat heeft enkel een positief effect. Volgens Wellens zouden veel reserven schrikken van het hoge niveau in derde. Bovendien spelen de reserven altijd op slechte en weinig verlichte terreinen. Veel reserven uit eerste zouden nogal schrikken van het niveau in derde.

Gaby Demanet (KM Torhout): Volgens Demanet gaat het om competitievervalsing. “Als we reserven van eerste in derde gaan zetten is dit gewoon competitievervalsing. Dan krijgt de ene ploeg Club Brugge op bezoek met een revaliderende Lange en een uit de boot gevallen Balaban, terwijl één week later een andere ploeg de echte reserven krijgen”.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties