Depor en clubs uit Sevilla deden het goed

Philippe Crols

Woensdagavond stonden er nog drie wedstrijden op het programma in de Copa del Rey. Daarin boekte Deportivo La Coruna een ruime zege en hebben Betis Sevilla en Sevilla het ook niet slecht gedaan met het oog op de return van volgende week.

Cadiz - Sevilla  3-2

Lange tijd leek de terugwedstrijd van deze confrontatie overbodig te gaan worden. Na  een uur spelen stond er immers al een droge 3-0 op het scorebord te flikkeren. Na 25 minuten wist Mirosavljevic de score te openen. Nog geen vijf minuten later verdubbelde Medina de voorsprong voor Cadiz, 2-0 en dat was ook de ruststand. De voorlaatste uit de Spaanse competitie werd op het uur dan ook nog geholpen door Ivica Dragutinovic (ex-Standard). Hij maakte een own-goal en de nummer zeven uit Spanje was op sterven na dood. Toen stond Kanouté echter op. Hij maakte twintig minuten voor tijd de 3-1 en in de laatste minuut zorgde hij er met zijn tweede van de avond voor dat Sevilla alsnog met een goede uitgangspositie terugkeerde uit Cadiz. Volgende week woensdag is de return.

Celta de Vigo - Betis Sevilla  1-1

Betis Sevilla doet het razend slecht in de Primera Division, maar in de beker gaat het goed. Het keerde gisteren met een goed restultaat terug uit Celta. De thuisploeg was in de eerste helft nochtans wel op voorsprong gekomen na een penalty-doelpunt van Perera. Iets over het uur viel Celta met een man minder na de rode kaart van Jose Enrique. Tien minuten voor tijd hielp de thuisploeg de bezoekers nog een keer. Lequi maakte een own-goal en bracht zo de eindstand op 1-1. Volgende week woensdag staat de return van deze wedstrijd op het programma.

Deportivo La Coruna - Osasuna  3-0

Deportivo La Coruna heeft zijn thuisreputatie van vroeger weer alle eer aangedaan. De nummmer twee uit de competitie, Osasuna, ging met 3-0 de boot in en de return, volgende week woensdag, lijkt overbodig te zijn. De kleine Munitis (ex-Real Madrid) zette zijn club na tien minuten al in een zetel, 1-0. Net voor rust verdubbelde Valeron de voorsprong van Depor, 2-0. Vier minuten voor tijd gaf Scaloni de bezoekers de doodsteek. Hij maakte er 3-0 van, meteen ook de eindstand in Riazor.