T&T wil inwoners op het rechte pad

Mathias Dumarey
| 0 reacties
T&T wil inwoners op het rechte pad
Foto: © SC

Het nationale voetbalteam van Trinidad en Tobago hoopt door het bereiken van het WK voetbal van deze zomer in Duitsland dat het de criminaliteit op de eilanden kan verminderen. De voetballers doen een oproep aan de criminelen om hun wapens neer te leggen.

Een woordvoerder van de Soca Warriors, zoals het nationale elftal ook wel wordt genoemd, zei dat leiders van de gangs het historische succes van het nationale team op straat heeft meegevierd en dat ze zich identificeerden met de spelers en hun prestaties. Misschien, volgens de woordvoerder, kan dat enkele van die leiders terug op het rechte pad brengen. 

In het afgelopen jaar 2005 waren er op Trinidad en Tobago 386 moorden te betreuren en dat is ginds een record. De minister van Veiligheid ondersteunt de oproep van de spelers, maar verwacht niet bijster veel van die actie. In de jaren '80 probeerde de regering van Trinidad en Tobago het wapenbezit terug te dringen door middel van een amnesty-regeling. Het leverde niet meer dan vier vuurwapens op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties