Intertoto: iedereen kandidaat

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Intertoto: iedereen kandidaat
Foto: © SC

Het is eens wat anders: alle Belgische eersteklassers hebben zich kandidaat gesteld voor een Intertoto-ticket. De vorige jaren moest er door de bond haast gesmeekt worden bij de clubs om zich in te schrijven. Natuurlijk heeft alles te maken met het veranderde opzet van die beker waardoor deze veel meer aan aantrekkingskracht heeft gewonnen. Eerst en vooral begint de Intertotobeker veel later (eerste week van juli) en zijn er veel meer Uefa-bekertickets te verdienen. In tegenstelling tot de vorige jaren mag elk land maar één deelnemer afvaardigen. In België wordt dat dus de nummer vier of nummer vijf van de competitie. 

Verder stonden gisteren op de vergadering van de profliga de plannen van Van den Stock en Preud'homme op het programma. Er werd bepaald dat het voorstel van de splitsing van profvoetbal en amateurvoetbal zal voorgelegd worden aan de politieke autoriteiten. Het plan-Van den Stock is in grote lijnen goedgekeurd, alleen enkele details moeten nog besproken worden.

Ten slotte werd ook nog een verdeelsleutel opgesteld voor het geld dat de Uefa betaalde voor de Belgische deelname aan de Champions League 2005-2006. Club Brugge en Anderlecht als deelnemers hebben geen recht op dat geld, zij krijgen een aparte som van de Europese voetbalbond.  Het geld moet naar de opleiding van jongeren gaan. De bond houdt een klassement bij van de jeugdopleidingen. Lierse en Germinal Beerschot staan daarin op kop met 47,5/50, ter vergelijking, Beveren haalt amper de helft: 25,5/50.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties