Analyse Anderlecht weer leider, Zultse blijft spartelen

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Anderlecht weer leider, Zultse blijft spartelen
Foto: © SC

Op de 14de speeldag wipte RSC Anderlecht weer naar de leiderspositie, terwijl onderaan Dames Zultse blijft spartelen in de degradatie-modderpoel. In de topvijf nam Oud-Heverlee Leuven de vierde plaats over van Zuid-West Vlaanderen dat op zijn beurt werd bijgehaald door KVK Tienen. Conclusie: het blijft spannend zowel voor de leidersplaats of een topvijfpositie. In de kelder wordt het bikkelen tussen Zultse, Beerse en Exc. Kaart want Opex Oostende is zo goed als uitgeteld.
 
In het derby  bij WS Woluwe verliep de wedstrijd zoals verwacht. De thuisploeg had na de pandoering in de heenmatch zijn conclusies getrokken. Dit keer hield Woluwe de gelederen achteraan goed gesloten. Anderlecht hanteerde het offensief al kon het maar een keer scoren in de eerste helft. Na de hervatting kon Kathleen Desmedt een elfmeter niet voorbij de thuisdoelvrouw krijgen. Blijkbaar begon het hoge tempo Woluwe af te matten want Sophie Mannaert verdubbelde en nadien toonde Woluwe-keepster Willeke Willems haar talent. In de slotfase knikte Nadia Dermul de eindstand op het bord.
 
Bij Exc. Kaart nam Oud-Heverlee Leuven direct de touwtjes in handen. Al na drie minuten was het bingo via Junius. In het volgende kwartier dreven Goris en Van der Motte de voorsprong verder op. In het derde kwartuur kon Kaart milderen  Na de hervatting trachtte Kaart met lange ballen hun snelle spitsen te bereiken.  Het deerde OHL niet om mooi combinatievoetbal te etaleren hoewel de afwerking minder aan de orde was. Slechts Kimpe kon een vierde keer scoren. In de slotfase kon alweer Fanny Kimpe in de rebound de Kaart-doelvrouw een vijfde keer te grazen nemen.
 
Ondanks Lentezon Beerse bij KVK Tienen een schitterende partij vertolkte moesten ze met lege handen huiswaarts keren. Overigens moest Lentezon ruim een uur met 10 speelsters verder na een terechte uitsluiting voor Sofie Aerts.
 
Nadat Tienen via Sindy Put vrij snel op voorsprong klom kon Dorothy Van Renterghem halfweg eerste helft Lentezon op gelijke hoogte brengen. Een stevig bezoekend geheel gaf in die periode nauwelijks kansen weg. Toen Janice Cayman op het uur Beerse op voorsprong plaatste dacht niemand nog dat Tienen zou terugkomen. Tot in de slotfase voor verbouwereerde bezoeksters en dito menig kijker referee Patrick Sevenants een strafschop floot voor de thuisploeg. Elke Meers liet die unieke kans niet onbenut om te egaliseren.
 
Ontredderde bezoeksters moesten echter de kelk ledigen tot de bodem. In de voorlaatste minuut scoorde Sindy Put de winningoal na één van de weinig goede acties van de thuisploeg en zette daarmee Beerse in zak en as. Maar de bezoeksters voelden zich duidelijk ,,gepakt’’ door de scheidsrechter en niet door Tienen. ,,Beerse speelde met tien maar verloor uiteindelijk tegen ,,Veer’’-Tienen’’ was de pittige, ludieke Beerse-commentaar na afloop.
 
Bij Opex Oostende had Stand. Luik geen problemen om de volle pot te pakken. Welsiwaar kon een moedige thuisploeg dit keer dubbele cijfers vermijden. Na 25 minuten hadden de Waalse bezoeksters reeds driemaal gescoord. Na rust milderde Coussens vanop de stip. Via een zelfde situatie scoorde Luik een vierde keer om vervolgens in de slotfase de kustploeg een vijfde uppercut te verkopen.
 
Het Oost-Vlaamse derby tussen VCD E. Aalst en Sinaai Gilrs eindigde op een scoorloze puntendeling. Globaal kon de Wase ploeg aanspraak maken op winst maar iedereen kon zich achteraf verzoenen met het eindresultaat. Voor de bezoeksters knalde in de eerste helft Lorca Van De Putte op de paal. Na rust moest Aalst een doelpunt van de lijn vegen en verijdelde de thuisdoelvrouw de poging van Lien Vets. In de ultieme minuten moest Wase doelvrouw Ellen Van Trier met een save een Aalsterse doelpunt weren.
 
Tenslotte zal nieuwe trainer Kurt Clauw wellicht gezien hebben waar de knelpunten liggen bij Zultse. Want alweer kregen de groen-gele vrouwen vijf doelpunten te slikken. Als men dan slechts één keer scoort is het evident dat je niets kan rapen. Vooral bij Vlimmeren is dat weer aan de oppervlakte gekomen. Defensief en offensief zal Clauw alvast een goede oplossing moeten vinden zodat straks Zultse niet vergeefs naar lucht blijft happen. Met wedstrijden in het verschiet tegen landskampioen Wezemaal, subtopper Zuid-West Vlaanderen en leider RSC Anderlecht heeft coach Kurt Clauw nauwelijks tijd om het Zultse bolwerk te verstevigen want een precaire situatie wenkt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties