Interview Voetbalkrant sprak met Voorzitter FISTF

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Voetbalkrant sprak met Voorzitter FISTF
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalkrant sprak met Voorzitter FISTF

Volgende weekend gaat de FISTF Grand Prix van Engeland door. In afwachting van dat tornooi sprak Voetbalkrant met Vincent Coppenolle, voorzitter van het Internationaal Subbuteo-gebeuren (FISTF).

Vorig weekend was het Koning Boudewijnstadion het strijdtoneel. Waar moeten we deze week naartoe?

Wel, de GP van Engeland gaat door in Manchester, in Oldham om precies te zijn. De arena is de mooie hall van het "Oldham Sports Centre" op Lord Street.

Wat is de geschiedenis van het tornooi?

Tja, het tornooi wordt dit jaar voor de eerste keer gehouden. Vorig jaar vond de Grand Prix van Engeland plaats in Londen. Toen won Nerderlander Eric Verhagen, nummer 1 van de wereld. Hij klopte toen Massimo Cremona uit Malta. Cremona is trouwens de nummer twee van de wereld. De finale eindigde op 4-2. Het ploegenkampioenschap werd gehaald door de Spanjaarden van Murcia. Zij waren toen te sterk voor het Griekse Atlas.

Welke topteams kunnen we in Manchester verwachten?

Er zullen verschillende ploegen van niveau te bewonderen zijn. Naast het Oostenrijkse Royal 78 zijn het vooral de Britse ploegen die present zullen geven. Yorkshire Phoenix (Engeland), English Premier League (Engeland), Cardiff TFC (Wales) en Hot Club (Scotland) zijn enkele voorbeelden. En het Belgische AS Hennuyer natuurlijk. Zeker de moeite om eens af te komen.

Als we er dan zijn, naar welke Engelse spelers moeten we dan uitkijken?

David Russel, Chris Thomas, Darren Clark, Bob Varnery en Phil Redman zijn momenteel de beste Engelse spelers. Er is onder hen niet echt iemand die er uit springt. Wat de ploegen betreft is het duidelijker. English Premier League, het team van Chris Thomas en David Russel, is met kop en schouders de sterkste ploeg.

Wat kunnen ze dit keer winnen?

Voor de winnaars en de andere finalisten zijn er uiteraard trofeeën en verschillende prijzen. Er zal ook een beetje prijzengeld voorzien zijn voor de winnaars van de Open Categorie en de Veteranen.

In België zien we de populariteit van het spel lichtjes stijgen, is dat ook terug het geval in Groot-Brittannië?

Zeer zeker. Het aantal spelers en clubs is opnieuw sterk gestegen de laatste vier jaar. In 2002 werd de World Cup in Birmingham gehouden, sindsdien hebben veel oud-spelers de draad terug opgepakt. Clubs zoals Yorkshire, Worthing, Putney, Cheshire en Kendal zijn nu erg actief op de nationale en internationale scène.

Hartelijk bedankt voor je reactie Vincent. [KV]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties