Grimbergen kan kloof met de top dichten

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Grimbergen kan kloof met de top dichten
Foto: © SC

In Grimbergen-Berchem staat een subtopper die de kloof met de absolute top wil dichten tegenover een titelkandidaat die aan de top wil blijven. Rode-Verrewinkel trekt naar Temse om de uitzege van vorige week te bevestigen.

Temse is na een tijdje toch zijn vijfde plaats kwijtgeraakt en moet dus nu de drie punten thuishouden om zich te handhaven in de subtop. Tegenstander is Rode-Verrewinkel, dat vorige week zijn tweede overwinning van het seizoen behaalde. De eerste overwinning behaalde Rode uitgerekend tegen Temse. De heenmatch eindigde op 2-1. Rode heeft nog heel wat punten nodig om zich in het spoor van de concurrenten te nestelen en kan dus maar best de lijn van vorige week doortrekken. Temse gaat op zoek naar revanche voor de nederlaag in de heenronde.

Dilbeek hoopt na het ontslag van Viscaal op betere tijden. Met Ludo Wouters als nieuwe trainer gaat de (voormalige) titelkandidaat op zoek naar de drie punten in Kontich. Makkelijk wordt dat uiteraard niet, want Kontich is de laatste tijd niet uit de top vier weg te slaan. Een overwinning kan Kontich zelfs weer aan de kop van het klassement brengen.

Schoten puurde zes punten uit zijn vorige twee thuismatchen en wil ook in de derde thuismatch op rij aan het langste eind trekken. De nipte zeges tegen Dilbeek en Opstal brachten Schoten van de middenmoot naar de subtop. Er wacht Meldert, dat de nederlaag tegen Rode moest verwerken, dus een moeilijke opdracht.

Het vergaat Opwijk duidelijk stukken beter dan voor de winterstop. De degradatiekandidaat is een middenmotor geworden en staat ook nog steeds aan de leiding in de tweede periodestand. In het teken van die tweede periode wacht er Opwijk een belangrijke wedstrijd tegen Wilrijk. Een overwinning in hun derde uitmatch op rij zou voor Wilrijk welkom zijn.

Ukkel speelde twee keer op rij gelijk en is vast van plan om in de thuismatch tegen Kampenhout terug aan te knopen met een overwinning. Kampenhout is eindelijk weggeraakt van die voorlaatste plaats en heeft de ambitie om terug hogerop te klimmen.

Grimbergen maakt zich klaar voor de komst van Berchem. Bij winst is de vooropgestelde 9 op 9 in hun drie opeenvolgende thuismatchen voor Grimbergen een feit. De kloof met de top van het klassement is dan waarschijnlijk ook gedicht. Berchem zal ook gemotiveerd voor de dag komen, want in geval van een nieuwe nederlaag behaalt Berchem amper één punt in zijn laatste drie wedstrijden. De titelkandidaat kan zich dus niet veel misstappen veroorloven. Bij Berchem is Rupert Suply eindelijk speelgerechtigd.

Leider Londerzeel wil door te winnen van Lebbeke toch een 7 op 9 halen in de drie laatste wedstrijden. Lebbeke ging vorige week met de billen bloot tegen Lebeke-Aalst en is weer helemaal in de degradatiezone terecht gekomen. Een stunt op Londerzeel zou een mooie manier zijn om daar weer weg te geraken.

Eendracht Opstal is nu in de rechterkolom van het klassement te vinden. Enkel een zege tegen SK Lebeke-Aalst, dat nu evenveel punten heeft dan Opstal, kan daar verandering in brengen. De winnaar van dit duel begeeft zich weer richting subtop, de verliezer blijft staan in de middenmoot en moet meer achteruit dan vooruit kijken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties