Club Brugge niet voorbij Roeselare

Thomas Dubois

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

In een ijskoud Schiervelde speelden Club Brugge en Roeselare 1-1 gelijk. Een billijk gelijkspel waar beide ploegen best tevreden mee waren. Roeselare was het gevaarlijkst in de eerste helft en dit resulteerde al vlug in de openingstreffer van Eloi. Na de rust kwam Club Brugge beter in het spel en dat resulteerde 20 minuten voor tijd in de gelijkmaker van Ishiaku.

Schiervelde was voor het eerste uitverkocht en dat zorgde voor een sfeervol kader. Bij Club Brugge kwam Clement in de ploeg ten nadele van Balaban. Roeselare begon met één spits aan de wedstrijd, diepe spits Eloi werd bijgestaand door Gouden Stud Jamaïque Vandamme. Ondanks het spekgladde veld startte Roeselare goed aan de wedstrijd. Meteen kon Eloi enkele keren gevaarlijk zijn maar tot echt doelgevaar leidde dit niet. Aan de overkant kon Roelandts schieten, maar zijn schot was te zwak. Op het kwartier was het tijd voor de Roeselaarse luchtmacht om op te rukken, Roelandts kon Eloi niet bijhouden en die knikte de 1-0 binnen.

In de loop van de eerste helft kon Roeselare nog enkele keren dreigen via Eloi en Vandamme, die een mistasten van Klukowski bijna kon afstraffen. Club Brugge kwam niet verder dan nog een schot van Portillo. Roeselare met 1-0 de rust in en niet onverdiend. In de tweede helft kregen we aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, Club kwam goed weg toen Lahousse zijn kopbal van de lijn zag gekeerd worden door Vanaudenaerde. Geen 2-0 voor Roeselare. Na twintig minuten in de tweede helft kwam Club dan toch in z’n ietwat normale spel en dat leidde ei zo na tot de gelijkmaker toen Verheyen z’n kopbal op de deklat zag belanden. De rebound van Clement werd van de lijn gehaald.

Vijf minuten later was het dan toch raak, de gretige Portillo kon knap klaarleggen voor de ingevallen Ishiaku, die maar binnen te tikken had. Een verdiende gelijkmaker voor Club Brugge, dat het betere van het spel leverde in de tweede helft. Erop en erover denk je dan, nee, integendeel het was Roeselare dat nog het dichtst bij de winnende treffer kwam, een sterk keepende Butina redde knap de kopbal van Smits. Aan de overkant waren er nog schotjes van Roelandts en Vermant. Het grootste gevaar kwam nog van Portillo, Sierens redde het schot van de Spanjaard.

Zo eindigt het West-Vlaams treffen in een terecht gelijkspel. Roeselare blijft in de buik van het klassement terwijl Club Brugge de kans laat liggen om alleen leider te worden. Hoe dan ook loopt Club Brugge één punt uit op Anderlecht. [AN]