Barcelona op stelten na rood Ronaldinho

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Barcelona op stelten na rood Ronaldinho
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De rode kaart van de Braziliaan Ronaldinho in de terugwedstrijd van het bekerduel tegen Real Zaragoza, was het gespreksthema van de dag in Catalonië. Gisterenavond moest Ronaldinho al na 38 minuten inpakken van scheidsrechter Rodriguez Santiago na een tackle op de enkels van Cani. Niemand kon vrede nemen met de straf.

Mark Van Bommel, gisteren invaller, sprak van een blunder van de scheidsrechter. Hij vond dat geel misschien nog kon, maar zeker niet de rode kaart. De Argentijn Lionel Messi was iets genuanceerder. Hij was van mening dat Barcelona de schuld van de bekeruitschakeling (de 2-1 zege was niet genoeg na de 4-2-nederlaag in Zaragoza, nvdr) niet op de scheidsrechter mocht steken, maar het viel het goudhaantje op dat de referee veel foute beslissingen in het nadeel van de Catalanen nam. Ook hij vond het geen rode kaart.

Barcelona en Ronaldinho kregen zelfs steun uit onverwachte hoek. Aartsbisschop Lluis Martinez Sistach verklaarde op een Catalaanse zender dat de rode kaart enorm overdreven was. Hij vond dat de uitsluiting enorm veel invloed had op het spel. Hij zei dat een ploeg soms wel verder kan met een speler minder, maar Ronaldinho is volgens hem een wel heel erg begaafde speler.

De clubleiding van de Catalaanse trots heeft ondertussen al de juridische afdeling ingeschakeld om te voorkomen dat Ronaldinho een lange schorsing krijgt. Komend weekeinde is de Braziliaan sowieso al geschorst nadat hij tegen Real Mallorca tegen een vijfde gele kaart aankeek. Officieel wordt Ronaldinho beschuldigt van een tackle op de enkels van een tegenstander, zonder dat hij de intentie had van de bal te spelen.

De enige die bij de Blaugranas de kalmte lijkt te bewaren, is coach Frank Rijkaard. Hij zei gewoon dat de club maar twee goals meer had moeten maken en dat er dan niet geklaagd zou zijn geweest over de scheidsrechter. Klagen is volgens Rijkaard veel te makkelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties