Moeilijke uitmatch voor Dender in Torhout

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Moeilijke uitmatch voor Dender in Torhout
Foto: © SC

FCV Dender is zaterdagavond te gast bij Torhout, het belooft een moeilijke verplaatsing te worden voor de titelfavoriet. Diegem zal proberen zijn eerste punten van het nieuwe jaar te halen tegen Bornem. WS Woluwe mag nog eens een poging doen om de drie punten thuis te houden en dit tegen Willebroek-Meerhof.

Torhout mag zich dan al een heel seizoen in de middenmoot van het klassement bevinden, de laatste weken is de ploeg wel goed bezig met als resultaat een plek in de linkerkolom. Stilaan komt Torhout dichter bij het waarmaken van de ambities. Dender gaat dus een moeilijke avond tegemoet. In de heenmatch zette Torhout een sterke prestatie neer en hield het Dender op 0-0. Het is nu aan Dender om hun kwaliteit te laten bovendrijven.

De naaste concurrent van Dender voor de titel, Cappellen, moet op bezoek bij SK Maldegem. Een overwinning kan Maldegem een veilige voorsprong op de degradatiekandidaten opleveren. Cappellen heeft evenveel punten als Dender en moet dus ook trachten misstappen te vermijden.

WS Woluwe won vorig weekend op het veld van Cappellen en wilt ook thuis nog eens succesvol voor de dag komen. Een overwinning tegen Willebroek-Meerhof zou Woluwe dus een 6 op 6 opleveren. Het is lang geleden dat Woluwe die cijfers nog eens behaalde. Willebroek-Meerhof heeft één puntje minder dan Woluwe. Indien Willebroek-Meerhof verliest zal het dus al minstens één plaats moeten prijsgeven in het klassement.

De youngsters  van Eendracht Aalst maken zich klaar voor de ontvangst van FCN Sint-Niklaas, dat terug op de vierde plaats staan. Om daar te blijven staan zal er in Aalst gewonnen moeten worden. Eendracht Aalst bekleedt nog steeds de laatste plaats en heeft de punten zeker nodig.

Diegem wist de uitstekende prestaties die in de heenronde behaald werden nog niet te bevestigen in de terugronde. Telkens werd er verloren en zondag krijgt Diegem de gelegenheid om de eerste punten in het nieuwe jaar binnen te halen. SV Bornem komt langs en die ploeg vergaat het niet te best. Bornem zit in degradatiegevaar en heeft er een patent op steeds met één doelpunt verschil te verliezen.

Een ploeg waarmee het wel goed gaat is uiteraard Standaard Wetteren. Na de winterstop werd er nog niet verloren en alleen tegen Dender moest Wetteren een gelijkspel toestaan. Wetteren komt aardig dicht bij een plaats in de eerste helft van het klassement en een overwinning tegen RC Mechelen zou hun daar wel eens kunnen brengen. RC Mechelen zal natuurlijk zelf wel gemotiveerd zijn om de lijn van vorige week door te trekken.

SW Harelbeke werd vorige week verdreven van de vierde plek en strijdt dit weekend voor zijn plaats in de subtop tegen Turnhout. De periodetitel lijkt ver weg voor Turnhout, maar men kan wel een goede zaak doen in de algemene stand door te winnen in Harelbeke. Al blijft dat natuurlijk wel een moeilijke opgave.

Boom is zeker nog niet weg uit de degradatiezone, een overwinning tegen Waregem zou al veel kunnen helpen. Waregem zit ook niet in zijn beste periode. Er werd thuis verloren van Sint-Niklaas en Woluwe. Het gevolg was dat Waregem Cappellen en Dender moest laten gaan. Er vallen dus belangrijke punten te verdienen in deze partij.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties