Barrage- en degradatieplaatsen op het spel

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Barrage- en degradatieplaatsen op het spel
Foto: © SC

Op deze 23ste speeldag gaat de meeste aandacht naar ploegen die in aanmerking komen voor barrage en degradatieplaatsen. Dat is ondermeer het geval voor E. Aalter, WIK Eine, Oostnieuwkerke en SK De Jeugd Lovendegem.
 
Eendracht Aalter krijgt misschien wel de zwaarste opdracht bij leider en kandidaat-kampioen Oudenaarde. Met de hete adem van achtervolgers in de nek wordt het voor de rood-witten hopelijk geen ,,mission impossible’’. ,,Wie bang is krijgt slaag. We gaan ons zeker niet ingraven want we gaan ons vertrouwd spelletje spelen. De druk ligt bij Oudenaarde want wij hebben niets te verliezen’’ vertolkt Lovendegem-trainer Patrick Moens zijn psychologisch rolletje.
 
Oostnieuwkerke ontvangt Evergem Center en kan zich geen nieuwe nederlaag veroorloven. Bij de Oost-Vlaamse bezoekers is men echter formeel. ,,Bij mindere goden moeten we punten pakken’’. Nodig ook want Center krijgt na een zwaar drieluik waar men 4 op 9 haalde met Oostnieuwkerke, in theorie weliswaar, een haalbare kaart voorgeschoteld. Want feit is dat de West-Vlaamse thuisploeg allicht de afstraffing uit de heenronde (6-2) zal willen wreken.
 
WIK Eine vaart momenteel in hetzelfde schuitje want het verschil met ,,voorlaatste’’ Lovendegem is amper twee punten. En bij Peruwelz, zes punten meer dan W.I.K., wordt het altijd moeilijk om puntenbuit te pakken. Trouwens in het Henegouwse weet men ook wel dat een nederlaag die voorsprong halveert en dat kan nooit goed zijn voor het vertrouwen.
 
KSK Wevelgem City speelt zondag a.s. nog eens een echt streekderby met de komst van Sint Eloois-Winkel. In de heenronde bevestigde City zijn uitreputatie door vlotjes te winnen. Op eigen veld echter kan Wevelgem zich blijkbaar minder succesvol doorzetten. Bovendien prijkt Winkel op een knappe zesde plaats op slechts twee punten van hun streekgenoten. M.a.w. het wordt een regelrecht duel met een topvijfplaats als inzet.
 
Bij SK De Jeugd Lovendegem blijft men onverdroten geloven in een goede afloop. Daar laat voorzitter Michel Timmerman geen twijfel over bestaan. ,, Ik geloof in de redding. Als we Camilieri (momenteel bij Couillet aan de slag) kunnen aanwerven moet dat een meerwaarde betekenen in het Lovendegemse rendement. Anderzijds blijven we zoeken naar een goede spits’’ aldus de blauw-gele beleidsman. Het ziet er bovendien naar uit dat trainer Tom D’Hondt zijn verblijf verlengt. In het thuisderby tegen Zottegem wil Lovendegem, na thuiswinst tegen Lauwe en Diksmuide, een derde zege op rij boeken. Al beseft men bij De Jeugd dat Zottegem geen makkie zal worden.
 
Die twee West-Vlaamse voornoemden nemen het zondag tegen mekaar op. WS Lauwe en Diksmuide strijden meteen voor een plaats in de subtop. Spannend wordt het in ieder geval want slechts twee punten scheiden beide opponenten. Misschien kan het thuisvoordeel voor Lauwe een voordeel zijn. Diksmuide dat zondag jl wel speelde en won kan echter voor de verrassing zorgen.
 
Gent-Zeehaven reist naar het 3de geklasseerde URS Centre en dat betekent optornen tegen een sterke tegenstander. ,,Iedere week is voor Gent-Zeehaven een cupmatch’’ weet Gentse trainer Eric Ceulemans. Desalniettemin zit Ceulemans in de problemen wegens ,,teveel’’ onbeschikbare spelers en wegens weinig passende wissels. ,,We zijn genoodzaakt de boel gesloten te houden en te opteren voor countervoetbal’’ luidt het bij de Ratjes. ,,Wat Evergem kon verwezenlijken moeten ook wij durven klaarspelen want ik wil dat we wegkomen van die elfde plaats. Want straks komen nog leider Oudenaarde en degradatiekandidaat Oostnieuwkerke’’ weet Eric Ceulemans.
 
Tweede periodekampioen VG Oostende mag zich bij Gistel opmaken voor een rustige voetbalnamiddag. Aldaar kan de kustploeg voor het nodige vuurwerk zorgen zodat de fans zich kunnen opwarmen  aan doelpunten en zo wellicht het mottige weertje vergeten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties