Degradatietopper tussen Aalst en Boom

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Degradatietopper tussen Aalst en Boom
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dè blikvanger van het weekend is het degradatieduel tussen Eendracht Aalst en Rupel Boom, de twee laatsten uit de stand. Degene die wint zet uiteraard een belangrijke stap richting behoud. 

Eendracht Aalst klopte vorige week nog Racing Waregem met 1-2 en speelde zo de rode lantaarn terug door aan Boom. Dit weekend staan Aalst en Boom tegenover mekaar. Boom kan dus de rode lantaarn meteen terug doorgeven. Maar mits Aalst wint slaat het een kloof van vier punten en komt het mogelijk ook dichter bij RC Mechelen. Voor de andere degradatiekandidaat, SV Bornem, is het dus ook belangrijk om dit weekend punten te sprokkelen.

Torhout pakte in de afgelopen weken geen enkel punt tegen de twee grote titelkandidaten en moet zich dus nu gaan herpakken om in de linkerkolom te blijven staan. Torhout telt nu immers evenveel punten dan Woluwe en Willebroek-Meerhof. Zaterdagavond krijgt Torhout het bezoek van KV Turnhout. Met deze speeldag begint ook de derde periode en dus zal Turnhout scherp staan om hiervoor een goede start te nemen.

SK Maldegem en RC Mechelen kennen allesbehalve een zorgeloos seizoen. Nu bevinden beide teams zich in het achterste gedeelte van de middenmoot, vlak voor de degradatiezone. De laatste weken staan Maldegem en Mechelen steeds in elkaars buurt in de stand, de ploegen geven elkaar nauwelijks een duimbreed toe. In het onderling duel krijgen ze nu de kans toch een kloofje te slaan. Voorlopig heeft Maldegem één puntje meer dan RC Mechelen.

WS Woluwe wil de komst van FCV Dender aangrijpen om eindelijk nog eens de drie punten thuis te houden. Ondertussen heeft Woluwe wel stilaan de aansluiting met de subtop gevonden, het bekleedt momenteel de 7de plaats. Dender voert de ranglijst aan en wil winnen om zijn voorsprong op Cappellen op zijn minst te behouden.

Standaard Wetteren hervatte de competitie op schitterende wijze na de winterstop, maar zit nu toch alweer twee weken zonder overwinning. Eerst bleef het steken op een 1-1 gelijkspel tegen RC Mechelen en vorige week werd het duel tegen Bornem afgelast. Winnen tegen Sint-Niklaas is dus de boodschap om de smaak weer te pakken te krijgen. Wetteren kan zich in deze wedstrijd meteen meten met een eindrondekandidaat en kan zo afwegen of het binnenrijven van het derde kampioenschap te hoog gegrepen is of niet. Sint-Niklaas zal ook voor de volle pot gaan aangezien het nog altijd de hete adem van Harelbeke in de nek voelt.

Diegem werd na de zege tegen Bornem vorige week weer met beide voetjes op de grond gezet door FCN Sint-Niklaas. Feit is dat Diegem nog altijd een mooie zesde plaats bekleedt. Die positie kan door winst tegen Waregem verstevigd worden. Waregem staat weliswaar derde, maar is niet aan zijn beste periode bezig. Het lijkt ook uitgeteld voor de titelstrijd.

SW Harelbeke krijgt met de komst van Bornem op papier geen al te moeilijke wedstrijd voorgeschoteld. Al moet elke wedstrijd natuurlijk gespeeld worden en Harelbeke kan zich in de strijd om het halen van de eindronde geen puntenverlies permitteren. Bornem dreigt na dit weekend afgezonderd op een degradatieplaats terecht te komen, aangezien Aalst en Boom elkaar partij geven. Er zullen dus punten gepakt moeten worden in Harelbeke om dat te vermijden.

Willebroek-Meerhof is op dit moment één van de middenmotors die dicht aanleunen bij de subtop. Zondag ontvangt de fusieclub Cappellen, dat vorige week demonstreerde tegen Torhout. Het komt er voor Cappellen uiteraard op aan geen terrein te verliezen ten opzichte van Dender.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties